ZUCCA_SHOW: Mats Zuccarello Aasen har begynt nedbetalingen på kontrakten han undertegnet mandag. I natt ble det to målgivende pasninger mot Nashville Predators. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
ZUCCA_SHOW: Mats Zuccarello Aasen har begynt nedbetalingen på kontrakten han undertegnet mandag. I natt ble det to målgivende pasninger mot Nashville Predators. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP/NTB ScanpixVis mer

«Zucca» fikk ny gigant­kontrakt. Her starter han nedbetalingen med storspill

Showet i natt.

(Dagbladet): Mandag ble det klart at Mats Zuccarello Aasen (27) har sikret seg en ny gigant-kontrakt med NHL-laget New York Rangers.

Oslogutten vil nå tjene i overkant av 30 millioner kroner årlig fram til 2019, og Norges desidert største ishockey-stjerne benyttet anledningen til å vise hvorfor da Nashville Predators gjestet Madison Square Garden i natt.

Allerede etter seks og et halvt minutt var Zuccarello nest sist på pucken da Marc Staal sendte hjemmelaget i føringen, og fire minutter ut i den andre perioden gjentok han bedriften med en lekker pasning da Chris Kreider satte inn 2-0.

- Jeg er utrolig glad for å få spille videre med Rangers. Det er her jeg vil være. Dette er hjemme for meg, og vi har en sterk familiefølelse i troppen, sier Zucca etter kampen.

Matt Cullen reduserte for gjestene like før andreperioden var over, men Domenic Moore svarte med 3-1 like etter hvilen før Rick Nash satte spikeren i den berømmelige kista like før full tid og fastsatte dermed sluttresultatet til 4-1.

- Liker alt Zuccarello er en populær fyr blant tilhengerne til Rangers, men også i ledelsen vet de å sette pris på nordmannens talenter.

Klubbpresident Glem Sather forteller at han «liker absolutt alt ved ham», og hovedtrener Alain Vigneault er glad for at «Zucca» blir værende i New York.

- Jeg er glad for at det gikk i orden. Han er en veldig dyktig spiller som bare kommer til å bli bedre. Jeg er veldig glad for at vi holder ham her hos oss, sier han til klubbens egen hjemmeside.

Flere nykommere Zuccarello har 12 mål og 25 assist på 60 kamper for Rangers denne sesongen. Han står totalt med 48 NHL-mål i karrieren.

Tidligere søndag bekreftet Rangers at laget har sikret seg Keith Yandle og Chris Summers etter en byttehandel med Arizona Coyotes. Motsatt vei gikk Anthony Duclair og John Moore.

I tillegg ble svenske Carl Klingberg hentet fra Winnipeg Jets i bytte med Lee Stempniak