- «Zucca» hadde ikke blitt hockeyspiller uten Norsk Tipping

Norsk Tipping langer ut mot NHL-proffen.

NHL-PROFF: Mats Zuccarello Aasen spiller for New York Rangers i NHL. Ifølge Norsk Tipping ville ikke det skjedd uten deres midler. Foto: Greg Fiume / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
NHL-PROFF: Mats Zuccarello Aasen spiller for New York Rangers i NHL. Ifølge Norsk Tipping ville ikke det skjedd uten deres midler. Foto: Greg Fiume / Getty Images / AFP / NTB ScanpixVis mer

Konflikten mellom Norges Ishockeyforbund og Mats Zuccarello Aasen har så langt gått uten Norsk Tippings kommentarer. Tirsdag smeller det også fra den kanten.

- Zuccarello har skapt seg en karriere som i stor grad er finansiert av Norsk Tipping. Han hadde ikke blitt hockeyspiller uten Norsk Tipping, for uten våre tippemidler til idretten hadde han spilt rulleskøytehockey på en asfaltert parkeringsplass, sier kommunikasjonsdirektør Einar Busterud til Nettavisen.

Mandag ble det klart at ishockeyforbundet ikke vil ha NHL-proffen på landslaget så lenge avtalen med et av Norsk Tippings konkurrerende spillselskaper opprettholdes.

- Som privatperson synes jeg at jeg skal få bestemme selv hva jeg ønsker. Jeg har mitt selskap hjemvei Norge og gjennom det vil jeg støtte barn og unge i hockeyen, sa Zuccarello om det samarbeidet tidligere i uken.

Busterud mener derimot at hockeyforbundet kommer best ut av dette og mener utestengelse fra landslaget er en riktig avgjørelse.

- Skal det være sånn at forbundet betaler karrieren din til du er god, og deretter tar du alle pengene selv? Det blir ikke noe til ettervekst eller noe sånn. Du kan tenke deg at Therese Johaug, Petter Northug og Marit Bjørgen hadde hatt egne avtaler, hva skulle de bygget morgendagens helter av?, sier han til Nettavisen.

Zuccarellos manager, Kevin Skabo, vil ikke gå inn i en diskusjon med det norske spillselskapet ennå.

- Vi kommer ikke til å ta denne diskusjonen før han er helt ferdig med Stanley Cup. Norsk Tipping kan tro og mene hva de vil, men det spilles både Stanley Cup og VM for landslaget nå og fokuset bør være der, sier Skabo.

(NTB)