Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zucca kan bli Årets navn i Dagbladet: - Er ikke så fan av det

Mener laget betyr mest.

EVENTYRÅRET: Mats Zuccarello Aasen er nominert til Årets navn i Dagbladet. Foto: Vincent Carchietta / USA Today / NTB Scanpix
EVENTYRÅRET: Mats Zuccarello Aasen er nominert til Årets navn i Dagbladet. Foto: Vincent Carchietta / USA Today / NTB Scanpix Vis mer

TARRYTOWN (Dagbladet): Han startet året som en strålende hockeyspiller i New York Rangers, og han avslutter det med å være en enda sterkere bærebjelke i laget.

- Jeg vet ikke om det finnes noen som spiller bedre hockey i NHL akkurat nå enn Mats Zuccarello, sa lagkamerat Derek Stepan etter at Rangers slo Toronto Maple Leafs 4-3 i november.

Den skumle skaden Vinnermålet ble selvsagt scoret av hele Norges Zucca. Det var ikke det første, og det blir ikke det siste - selv om han gikk poengløs av isen etter oppgjøret mot Winnipeg Jets natt til lørdag.

Men han var i alle fall på isen. For noen måneder siden var det nemlig ikke gitt at han skulle klare å komme tilbake på topp nivå:

I april pådro Mats Zuccarello Aasen seg det som viste seg å være kraniebrudd og hjerneblødning under en kamp mot Pittsburgh Penguins. I et større intervju med Dagbladet i helga - som du kan lese i sin helhet her (krever innlogging) eller i helgas papirutgave av Dagbladet - snakker «Zucca» om veien tilbake fra den karrieretruende skaden, om støtten fra kjæresten og familien, om livet som stadig større kjendis i New York.

Og om det faktum at han er nominert til «Årets navn 2015» i Dagbladet.

- Ikke så fan - Det setter jeg selvfølgelig veldig pris på, men som jeg har sagt før: Jeg spiller ikke hockey for å få utmerkelser eller priser eller noe som helst. Som lagidrettsutøver så handler det om å vinne som et lag. Individuelle priser er ikke noe jeg tenker på i det hele tatt. Jeg er egentlig ikke så fan av det, erklærer «Zucca» overfor Dagbladet.

- Men jeg skjønner at det er hyggelig for dem rundt med kåringer som dette.

Vil være anonym - Mistrives du litt med den typen oppmerksomhet?

- Ja, egentlig. Jeg vil heller være litt anonym, men det er klart jeg setter pris på all støtten hjemmefra. Jeg prøver å gjøre så godt jeg kan og være et godt forbilde. Jeg kan ikke bli likt av alle, men jeg må være meg selv og gjøre det beste ut av det, sier den norske hockeystjernen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media