Zucca klinte til i natt

Men det er full krise for nordmannen og Rangers.

SLAGKRAFTIG: Mats Zuccarello Aasen er blant de minste på isen i NHL, men viser at han er en tøffing. Her langer han ut et slag under slagsmål med Bostons Chris Kelly under NHL-sluttspillskampen natt til onsdag. Foto:  Bruce Bennett / Getty Images / AFP/ NTB Scanpix.
SLAGKRAFTIG: Mats Zuccarello Aasen er blant de minste på isen i NHL, men viser at han er en tøffing. Her langer han ut et slag under slagsmål med Bostons Chris Kelly under NHL-sluttspillskampen natt til onsdag. Foto: Bruce Bennett / Getty Images / AFP/ NTB Scanpix.Vis mer

(Dagbladet): Nordmannen Mats Zuccarello Aasen ble hentet tilbake til New York Rangers i tide til å få med seg årets NHL-sluttspill.

Den kjappe angrepsspilleren har levert brukbart spill på isen, men laget hans har ikke fått det til å stemme mot Boston Bruins.

I natt hentet Zucca fram sin indre viking og kastet seg ut i et slagsmål med Chris Kelly. Boston-spilleren har vært hissig på å slåss flere ganger i sluttspillet, men da mot langt større motspillere. Kelly har stort sett feiget ut mot dem, men følte seg tydeligvis trygg i møtet med Zucca.

Bildene viser at de to gir hverandre et par slag, men hovedslagsmålet foregår ved siden av dem. Der samlet en hel klynge av de litt tyngre spillerne seg.

Nytt nederlag Men samme hvor mye Zucca og lagkameratene kjempet med nevene, gikk det heller ikke i natt Rangers' vei.

Etter to strake tap i Boston skulle kjerringa reises hjemme i Madison Square Guarden, men det ser ikke ut til å gå veien for Rangers i årets sluttspill. For Zuccas del endte nattas kamp med minus to i protokollen. Han var på isen da begge målene imot kom.

Rangers har slitt med å skape sjanser, særlig i overtall. Etter nattas 1-2-tap ligger Rangers under 0-3 i kamper i best av sju-serien. Boston trenger altså bare en seier for å sikre avansement.

Og det er fint lite som tyder på at Rangers klarer å snu den vonde trenden. I nattas kamp var keeper Henrik Lundqvist det eneste som holdt vertene inne i kampen.

Han leverte den ene flotte paraden etter den andre, og holdt faktisk på å gi Rangers en ufortjent seier. Taylor Pyatt hadde gitt vertene ledelsen etter en målløs første periode, og med en svensk gigant i mål så det ut til å holde for Rangers.

Fortumlet Lundqvist slapp inn to Men tre minutter inn i siste periode glapp det. Lundqvist reddet Shawn Thorntons forsøk, men fikk aldri kontroll over returen. Den satte Daniel Paille enkelt inn til 1-1.

Også da Bruins avgjorde var Lundqvist fortumlet. Han avverget et skuddforsøk, men forsto aldri hvor det ble av pucken før Paille hadde fått tak i den og sendt den inn i nettet.

Lundqvist kunne imidlertid ikke klandres for tapet. Han reddet 32 av 34 forsøk, flere av dem klasseredninger.

Rangers hadde vunnet ni hjemmekamper på rad før nattas tap. Nå ser det ut til at årets sluttspill er over for blåtrøyene.

MASSESLAGSMÅL: En rekke spillere blandet seg inn i slagsmålet. Zucca valgte seg en på tilnærmet samme størrelse og får seg en i fleisen her. Foto:Bruce Bennett / Getty Images / AFP/ NTB Scanpix.
MASSESLAGSMÅL: En rekke spillere blandet seg inn i slagsmålet. Zucca valgte seg en på tilnærmet samme størrelse og får seg en i fleisen her. Foto:Bruce Bennett / Getty Images / AFP/ NTB Scanpix. Vis mer