KLAR: Mats Zuccarello Aasen er glad for å være tilbake på Jordal for å spille kamper med landslaget. Foto: Fredrik Hagen
KLAR: Mats Zuccarello Aasen er glad for å være tilbake på Jordal for å spille kamper med landslaget. Foto: Fredrik HagenVis mer

Zucca liker ikke å være midtpunktet: - Vi er et lag

Ishockelandslaget skal spille OL-kvalifisering i helgen og Mats Zuccarello Aasen gleder seg til kampene på Jordal.

Tøff motstand møter landslaget på Jordal denne helgen. I en turnering hvor de kjemper mot Frankrike, Italia og Kasakhstan om en billett til Pyeongchang i 2018.

Trener Petter Thoresen har hentet inn sine sterkeste spillere og de jobber knallhardt frem mot kampene. Flere Getliga-spillere og utenlandsproffer har tatt turen hjem for å kjempe. Blant dem er selvsagt Mats Zuccarello Aasen, som elsker å representere Norge.

New York Rangers-spilleren har sammen med resten av landslaget hatt noen uker med treningskamper og nå er de fokusert på veien til Pyeongchang i Sør-Korea.

- OL-kvalifisering er aldri lett. Jeg vet mer om Frankrike og Kasakhstan enn Italia. Det er to veldig gode lag, og er vi ikke på tærne fra starten av kan det bli vanskelig, sier løperen til Dagbladet.

- Spiller vi på vårt beste har vi en god mulighet til å avansere, sier Zuccarello optimistisk

Zuccarello er Norges største hockeystjerne og blir hyppig brukt til å markedsføre landslaget. Han stiller på intervjuer, reklamevideoer og bildet hans er på utallige postere. Før OL-kvalifiseringen har Oslos busser vært prydet med teksten «Hockeygutta og Zucca». Spilleren selv er ikke komfortabel med å være midtpunktet. Noe han viser ved å la blikket flakke rundt i ishallen. Selv om han er litt reservert er han likevel avslappet og veldig hyggelig.

- Det er ikke noe jeg liker. Norge er her som et lag og vi klarer oss ikke uten alle sammen, sier han og smiler.

Oslogutten har vært mye i media de siste årene og vet at det er spillet hans som er grunnen til at det blir mye medieoppmerksomhet på ham. Med suksessen i NHL, bråket som oppstod da han representerte Unibet og hodeskaden har han blitt vant til intervjuer. Når han snakker om landslaget er det likevel bare samholdet i laget som er viktig.

- Vi er et helt lag, vi kjemper sammen. Det er ikke bare jeg som jobber for å komme til OL. Vi er 25 mann som skal hjelpe til og vi kunne ikke spilt med bare en spiller. Man er alltid så god som laget er selv, sier den ydmyke 29-åringen.

FØRST: Zucca blir første nordmann i World Cup of Hockey. Foto: Fredrik Hagen 
FØRST: Zucca blir første nordmann i World Cup of Hockey. Foto: Fredrik Hagen  Vis mer

Etter helgens kamper er det tilbake til New York for løperen. Han skal representere «Team Europa» i World Cup of Hockey en konkurranse som eies av NHL. Det er første gang siden 2004 at turneringen skal holdes, og i tradisjon tro arrangeres den i Canada.

I turneringen er det lag dannet av NHL og KHL-spillere som deltar. I 2004 deltok Canada, Russland, USA, Slovakia, Finland, Sverige, Tsjekkia og Tyskland. I år er det flere endringer til turneringen. Tyskland har blitt erstattet av «Team Nord-Amerika» bestående av spillere under 23 år fra USA og Canada. Slovakia har blitt erstattet av «Team Europa» og Zuccarello blir dermed den første nordmannen til å delta i turneringen.

Nå er det likevel bare landslaget som står i fokus for nordmannen.

- Det er morsomt å bli spurt om å være med, men nå er det OL-kvalifisering først. Så jeg har ikke tenkt så mye på den turneringen enda.