OL I FARE: Det er usikkert om Mats Zuccarello og NHL-stjernene får spille under vinter-OL i 2018. Foto: Charles LeClaire-USA TODAY Sports
OL I FARE: Det er usikkert om Mats Zuccarello og NHL-stjernene får spille under vinter-OL i 2018. Foto: Charles LeClaire-USA TODAY SportsVis mer

Zucca og NHL-stjernene kan nektes spill i OL i 2018

Årsaken er økonomisk uenighet.

Det er ikke sikkert at noen av spillerne fra verdens beste ishockeyliga, nordamerikanske NHL, får delta under vinter-OL i Pyeongchang i 2018. Det skriver flere amerikanske medier. Årsaken er økonomisk uenighet.

Angivelig ønsker IOC lenger å betale utgifter til forsikring og transport, slik IOC har gjort siden OL i Nagano i 1998.

Representanter fra NHL har den siste uken vært i samtaler med Det internasjonale ishockeyforbundet for å diskutere problematikken.

OL betyr at NHL må ha en pause midt i sesongen. Det har irritert klubbene, som dessuten frykter å få tilbake spillere skadd foran det avgjørende sluttspillet.

På den andre siden spekuleres det i at NHL har en stor kommersiell interesse av å få utbredt ishockeyen i Asia, hvor også lekene i 2022 går når Beijing er vertskap.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.