Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Zucca» og Norge våknet da ett minutt gjensto. Så slo Kasakhstan tilbake

Øynet et lite håp om seier.

SCORET: Mats Zuccarello Aasen utlikna for Norge i andre periode. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SCORET: Mats Zuccarello Aasen utlikna for Norge i andre periode. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • OL-kvalifisering: Norge - Kasakhstan 3-3 (0-0, 1-3, 1-0). 3-4 etter forlenging

(Dagbladet): Norge spilte i dag den første av tre kamper i den viktige OL-kvalifiseringa - en kvalifisering de er best rangert i av de tre lagene i Norges gruppe.

Norge havnet bakpå 1-3 i andre periode, og det så ikke ut til å gå hjemmelagets vei. Det var før Jonas Holøs og Anders Bastiansen tok ansvar med to mål på under ett minutt - like før slutt i tredje periode.

I power play sørget nemlig Bastiansen for at Norge scoret det viktige 3-3 målet som sikret forlenging.

Dessverre var Kasakhstan svært raske, og etter drøye 20 sekunder scoret de vinnermålet i «sudden death». Dermed blir morgendagens kamp mot Italia svært viktig.

Godt power play-lag

Hjemmelaget startet den viktige kvalifiseringskampen godt, og presset de blåkledde gjestene fra start. Dessverre var det ingen av de norske gutta som klarte å presse pucken i mål de første 20 minuttene av kampen.

Landslagssjef Petter Thoresen var fornøyd med den første perioden, men sa til Eurosport at han ville at gutta skulle holde litt mer på pucken i den neste perioden.

Jonas Holøs gikk hardt ut i midtperioden, og allerede etter ett minutt pådro han seg en tominutters utvisning. Det utnyttet Kasakhstan til det fulle.

Norges gjester var det beste powerplay-laget under vårens VM, og de fikk virkelig vist hvorfor da Holøs hadde tatt plass i boksen.

Kaptein Roman Starchenko sendte gjestene raskt i ledelsen, og Holøs fikk entre isen igjen, med et baklengsmål i sekken.

Bursdagsscoring

Men Mats Zuccarello Aasen og resten av det norske laget fikk blod på tann etter at gjestene først tok ledelsen, og drøye fire minutter ut i andre periode utliknet Norge.

Bursdagsbarnet Zuccarello sendte pucken ned til Anders Bastiansen bak mål, som så sendte den tilbake til New York Rangers-proffen.

Han sørga for norsk jubel, da han putta pucken enkelt i mål. Dermed fikk Norge et viktig mål, og var for alvor med i kampen igjen.

Etter sju minutter fikk Kasakhstan en gedigen mulighet, men Lars Haugen var sterk i mål og stoppet skuddet.

- Drittmål

Midtveis i andre periode gikk dessverre Kasakhstan opp i ledelsen igjen, da Kevin Dallman klinka til og sendte pucken forbi alt og alle - inkludert en noe sløv Haugen i mål. Dermed måtte Norge nok en gang svare for å ta viktige poeng i OL-kvalifiseringa.

Og så, da Norge jaget nok en utlikning, skjedde det som ikke måtte skje. Kasakhstan økte ledelsen da pucken snek seg på innsiden av Haugen og i mål.

- Faen, for et drittmål, utbrøt Eurosport-kommentatoren etter det uheldige baklengsmålet.

De norske gutta ga seg ikke, og fortsatte å presse på før den andre og siste pausen. Dessverre klarte de ikke å få pucken i mål, og måtte virkelig «opp i ringa» før den siste perioden.

Sensasjonell opphenting

I tredje periode gjorde det norske publikummet alt de kunne for å hjelpe hockeygutta fram, og det hjalp noe da Lars Haugen med 9.25 minutter igjen på tavla igjen reddet et viktig skudd.

Minutter senere hadde Norge to spillere utvist, men var nær ved å score. Dessverre gikk ikke pucken i mål denne gangen heller, og Kasakhstan pressa hardt de siste minuttene.

Seks minutter før slutt var Haugen igjen viktig med en redning, og holdt fortsatt Norge med i kampen. Og selv om det kan snu fort i hockey, så ikke marginene ut til å være på Norges side de siste minuttene.

Likevel, da Jonas Holøs reduserte med et knallhardt skudd med rett over ett minutt igjen på tavla, var håpet om forlenging virkelig der. Kasakhstan ble da hengende litt etter, og endte opp med spill seks mot fire de siste 30 sekundene.

Da Bastiansen sikret forlenging sekunder før slutt, hadde det norske publikummet trua. Dessverre hadde også Kasakhstans lag nettopp det - og scora få sekunder ut i «sudden».

Norges neste kamp er i morgen mot Italia.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!