Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zucca om superkontrakten: - Det betyr ikke noe

Mats Zuccarello uttrykte sin lykke over å ha signert for Minnesota Wild.

MONSTERKONTRAKT: 31 år gamle Mats Zuccarello har fått en kontrakt som vil gjøre ham til tidenes best betalte norske idrettsutøver. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / John Terje Pedersen / Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag ble det klart at nordmannens neste stoppested er Minnesota Wild. Zuccarello har skrevet under på en femårskontrakt med klubben som holder til i Saint Paul i Minnesota.

- Før intervju-uka hadde jeg ikke forberedt meg på noen lag. Da Minnesota kom på banen, ble jeg overrasket. Jeg trodde det skulle ordne seg med Dallas, sier Zuccarello.

- Det er en prosess som varer lenge. Jeg tilhørte Dallas fram til i går. Jeg jobbet med dem og prøvde å få en deal der. Når det ikke lot seg gjøre, var det å forberede seg på ei lang uke.

Får superkontrakt

Han hevder at kontrakten hjalp godt på da Minnesota tok kontakt. Kontrakten strekker seg altså over fem år. Da vil han være 36 år gammel.

- Selvfølgelig var det viktig med lengde på kontrakten. Det var en veldig bra avtale for meg. Så det er ikke til å stikke under stol at det var bra for meg, sier nordmannen.

31-åringen har fått en kontrakt som vil gjøre ham til tidenes best betalte norske idrettsutøver. Totalt får Zuccarello 255 millioner kroner i løpet av kontraktstida i Wild.

- Det er ikke sånn at det er målet mitt. Jeg føler opp gjennom åra at det er en mestringsfølelse. At jeg har opparbeidet meg, og at folk er interessert i meg. Men det betyr ikke noe for meg at jeg har best kontrakt i Norge. Jeg er stolt av å skrive en femårsavtale med et av de kuleste lagene i verden, sier han.

For Zuccarello måtte selge seg selv inn til forskjellige lag etter at han ikke fikk ny kontrakt med Dallas.

- Jeg er ikke komfortabel med å snakke med mange lag og skryte av meg, og de skal skryte til meg. Så det var en annerledes situasjon, forteller Zuccarello.

- Jeg fikk en god følelse på Minnesota. De var ekstremt på, og de sa at jeg var førstevalget. Man blir smigra når man hører at man er førstevalget.

BESKJEDEN: Mats Zuccarello vasset i gode NHL-tilbud, men likte ikke all oppmerksomheten. Til Dagbladet forklarer han hvorfor. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / John Terje Pedersen / Dagbladet TV Vis mer

Avslører skuffelse i Rangers

I løpet av karrieren har Zuccarello spilt seg til heltestatus i New York, hvor han tilbrakte ni sesonger i New York Rangers, før han ble tradet til Dallas Stars mot slutten av forrige sesong.

31-åringen avslører at det er et mål å komme til sluttspillet. Likevel er det ingen garantier, sier han.

- Da jeg signerte for Rangers, signerte jeg for et lag jeg trodde skulle vinne. Likevel gikk det ett og et halvt år, og så var alle bytta bort. Slikt er umulig å forutse, men man har alltid et mål om å komme til sluttspill, sier Zuccarello.

31-åringen viste seg fram på strålende vis i Texas, med tre målpoeng på to kamper i serien, før han noterte seg for ytterligere elleve målpoeng på 13 sluttspillskamper.

Alt dette til tross for en tøff start på livet som Dallas Stars-spiller. Han pådro seg nemlig brudd i hånda i løpet av sin aller første kamp for klubben, i februar tidligere i år.

Mats Zuccarello samlet totalt 40 poeng på 48 kamper for New York Rangers og Dallas Stars sist sesong. Totalt i NHL er det blitt 355 poeng, fordelt på 114 scoringer og 141 assists.

Nordmannen har spilt to perioder i New York Rangers. Han har også opphold i russisk hockey og i Sverige i tillegg til perioden i Norge med Frisk Asker.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!