Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zucca passerte Shampo: - Utrolig gøy at han gjør det så bra

Zucca tidenes poengplukker i NHL.

- GØY: Espen «Shampo» Knutsen synes det bare er gøy at han er passert av Mats Zuccarello som tidenes norske poengplukker i NHL.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
- GØY: Espen «Shampo» Knutsen synes det bare er gøy at han er passert av Mats Zuccarello som tidenes norske poengplukker i NHL. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Espen «Shampo» Knutsen synes det bare er gøy at han er passert av Mats Zuccarello som tidenes norske poengplukker i NHL.

Zuccarello fikk tronen for seg selv da han mandag noterte en assist i New York Rangers' 2-3-tap for Dallas Stars. Oslo-gutten står dermed med 112 målpoeng totalt i verdens beste ishockeyliga.

- Det er utrolig gøy at Mats gjør det så knallbra der borte. Han er både giftig og hardtarbeidende. Et stort forbilde for norske hockeygutter, sier Knutsen til NTB.

- Er det rart å ha blitt passert?

- Jeg har ikke tenkt på den rekorden, for å være ærlig. Det er sykt viktig for norsk hockey har noen får det til. Hockey er en verdensidrett, og i NHL er nåløyet ekstremt trangt. Bare det å få spille noen kamper der borte er en prestasjon i seg selv, men Mats spiller fast og leverer, sier Vålerenga-treneren.

Hevet seg Shampo noterte 108 målpoeng i sin tid for Columbus Blue Jackets. Han hadde også tre for Anaheim Mighty Ducks. Zuccarello debuterte i NHL i 2010, og han slo den norske rekorden på 176 kamper mot Knutsens 207.

Etter en trå sesongstart har Zuccarello i likhet med Rangers-laget fått opp dampen. 26-åringen har ni målpoeng på sine ni siste kamper. Totalt har han levert seks mål og 13 assists hittil i sesongen.

- Han fikk kanskje en tregere start enn ønsket, men i det siste har han kommet seg og blitt fryktelig bra. Han er en konstant trussel. Det lover bra for fortsettelsen, mener Knutsen.

Lys framtid Han ser ingen grunn til at Zuccarello ikke kan være en NHL-profil i flere år framover.

- Du vet aldri med skader og sånt, men det ser lovende ut. Han kan ha mange år foran seg der borte.

New York Rangers hadde åtte seirer på rappen før det knepne tapet i Dallas mandag. En så lang seiersrekke hadde ikke klubben hatt siden 1975. Forrige sesongs tapende Stanley Cup-finalist ligger godt an til å ta seg til sluttspillet.

- Rangers har funnet vinnerformelen og ser bra ut. Det er et godt hockeylag, sier Shampo.

(NTB)