MONSTERKONTRAKT: Mats Zuccarello ønsket seg tilbake til Dallas, men endte til slutt opp med å velge Minnesota Wild, der han fikk en kontrakt som vil gjøre ham til tidenes best betalte norske idrettsutøver. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / John Terje Pedersen / Dagbladet TV. Vis mer

Zucca-stikk til gamlelaget: - Følte ikke kjærligheten

Mats Zuccarello jobbet for å fortsette karrieren med Dallas Stars, men følte seg ikke verdsatt nok i kontraktsforhandlingene med Texas-klubben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På høytidelig vis skrev Mats Zuccarello under på sin historiske femårskontrakt med Minnesota Wild på ærverdige Hotel Continental i Oslo sentrum.

31-åringen blir med den 255 millioner kroner rikere over de neste fem åra. Det gjør han til den beste betalte norske idrettsutøveren noen gang. Det bryr egentlig ikke Zuccarello seg så veldig om, sier han selv.

Nordmannen var en av de mest ettertraktede vingene som var ute av kontrakt denne sommeren. Dermed kunne «Zucca» i stor grad selv bestemme hvor han ønsket å ende opp.

- Før intervju-uka hadde jeg ikke forberedt meg på noen lag. Da Minnesota kom på banen, ble jeg overrasket. I mitt hode trodde jeg det skulle ordne seg med Dallas, sier Zuccarello.

For etter storspill for Dallas Stars i sluttspillet forrige sesong, hvor han noterte seg for elleve målpoeng på 13 kamper, rett fra et brudd i hånda, var det Texas-klubben som hadde førsterett på å snakke med nordmannen.

BESKJEDEN: Mats Zuccarello vasset i gode NHL-tilbud, men likte ikke all oppmerksomheten. Til Dagbladet forklarer han hvorfor. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / John Terje Pedersen / Dagbladet TV Vis mer

- Det er en prosess som varer lenge. Jeg tilhørte Dallas fram til i går. Jeg jobbet med dem og prøvde å få en deal der. Når det ikke lot seg gjøre, var det å forberede seg på ei lang uke, forteller Zuccarello.

- Følte ikke kjærligheten

Etter at Zuccarello og Stars røk i den sjuende og avgjørende kampen i andre runde av sluttspillet mot St. Louis Blues, som til slutt ble Stanley Cup-mestere trodde flere at den tidligere New York Rangers-spilleren skulle fortsette karrieren der.

Dallas ønsket imidlertid ikke gi nordmannen et femte år på kontrakten og tilbød en fire år lang avtale, samtidig som de jobbet med å sikre seg andre kontraktsløse spillere.

SIGNERTE: Mats Zuccarello skriver under for Minnesota Wild. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SIGNERTE: Mats Zuccarello skriver under for Minnesota Wild. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Det gjorde at Zuccarello til slutt bestemte seg for å bytte til Minnesota Wild. Han mener Dallas ikke ga ham den nødvendige oppfølgingen han fortjente etter suksessen i sin korte tid der.

- Dallas var det laget jeg tilhørte. Den kontrakten jeg fikk tilbudt der, følte jeg ikke var.. Jeg følte ikke den kjærligheten derfra, som jeg fikk fra de andre og kjærlighet er viktig det, sier Zucca til Dagbladet og smiler lurt.

- Andre lag tok det noen dager før de kom og de hadde kanskje noen andre spillere i ilden og litt den greia der, så jeg følte veldig tidlig at Minnesota var rett, sier 31-åringen.

I stedet endte Dallas Stars med å signere den tre år eldre stjernespilleren Joe Pavelski til en treårskontrakt verdt sju millioner dollar per år. Trolig var det kontrakten Zuccarello også kunne ha fått om han ønsket å ta en kortere avtale. Stars skal ha strukket seg til en fireårsavtale verdt 6 millioner per år, men nektet å gi Zuccarello det siste året han ønsket seg.

Ønsket stabilitet

For Zuccarello var langvarig stabilitet og trygghet viktig. Nordmannen har også fått en klausul i kontrakten som gjør at han ikke kan bli byttet bort i løpet av kontrakten, eller bli gjort tilgjengelig når ligaen utvides med et 32. lag om tre år, melder nettstedet The Athletic.

- Det femte året var viktig for meg og sikkerheten og den biten det medfører. Det var viktig for meg å få et bra tilbud, det er en sikkerhet ved å få det beste tilbudet man kan. Det er ikke sikkert at dette var det beste tilbudet, men det var det som føltes mest rett og de som ville ha meg mest.

Han forteller at han følte seg ønsket i Minnesota, og at det var avgjørende for valget han til slutt endte opp med å ta.

-Det var smigrende at de var så på, og kom med et så bra tilbud også. Da ble det et lett valg, sier Zuccarello.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer