Zuccarello: - Større enn OL og VM

Finalen nordmannen alltid har drømt om

(Dagbladet): En nordmann skal spille finalen på klodens gjeveste hockeyturneringen for klubblag.

Det vil si, for Mats Zuccarello Aasen er NHL-finalen også større enn finalen i OL og VM.

- For meg er det det, sier han til et samlet pressekorps inne i New York Rangers-garderoben like etter at de slo Montreal Canadiens 1-0 i den sjette semifinalen i natt - og gikk til Stanley Cup-finalen med 4-2 i best av sju-serien.

Norge måtte som kjent klare seg uten Zuccarello i årets VM-sluttspill i Hviterussland, mens OL i Sotsji ble en nedtur for Norge og Zuccarello.
«Stort» og «stolt» Zuccarello er ikke verdens mest pratsomme fyr i utgangspunktet, og da han skulle sette ord på følelsene han satt med etter seieren i Madison Square Garden i New York i natt, så var «stort» og «stolt» ordene som gikk igjen.

Og stort mer er det jo heller ikke å si. Det summerer presist opp betydningen av at verdens mest glamorøse hockeyklubb skal spille Stanley Cup-finale for første gang på 20 år.

Thoresen i semi Det nærmeste en nordmann har vært en Stanley Cup-finale tidligere er da Patrick Thoresen spilte semifinale med Philadelphia Flyers i 2008.

Samme klubb var nære å slå Rangers ut i åttedelsfinalene i åttedelsfinalene i årets sluttspill. Rangers lå under 1-3 i kamper, men reiste seg mesterlig, vant tre strake og avanserte til kvartfinalene.

Der hamlet Rangers opp med Pittsburgh Penguins, også der etter 4-3 i best av sju kamper, før Chicago Blackhawks ble overmannet i semifinalene.

Motstandere i Stanley Cup-finalen blir enten LA Kings eller Chicago Blackhawks. Kings leder den semifinaleserien 3-2 før kamp seks natt til i morgen.

Super-svenske New York Rangers' Dominic Moores scoring snaue to minutter før slutt i andre periode ble kampens eneste mål.

Montreal presset på for en utligning, men gjestene klarte ikke å overliste den svenske Rangers-målvakten Henrik Lundqvist, som reddet samtlige 18 skuddforsøk fra Montreal Canadiens.