Zuccarello Aasen og Rangers møtes til mekling

Fortsatt ikke enige om ny kontrakt.

BER OM MEKLING: Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers er fortsatt ikke enige om en kontraktsforlengelse. Foto: Greg Fiume / AFP / NTB Scanpix
BER OM MEKLING: Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers er fortsatt ikke enige om en kontraktsforlengelse. Foto: Greg Fiume / AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers er ikke enige om en ny kontrakt for nordmannen, og nå har 25-åringen bedt klubben møte ham til mekling.

Det melder flere amerikanske medier, blant annet Newsday.

Ifølge New York Post krever Zuccarello to millioner dollar i året, mens Rangers' tilbud skal ligge på rundt 1,5 millioner dollar.

Mekling, eller arbitration som det heter, er et møte mellom klubb og spiller der en uavhengig tredjepart hører begges argumenter. Møtet ender med at tredjeparten bestemmer hva spilleren skal tjene. Dersom klubben er uenig kan de nekte å signere kontrakten med spilleren.

Dersom dette skulle skje i Zuccarello Aasens tilfelle blir han en såkalt «unrestricted free agent», og står dermed fritt i forhold til å gå gratis til andre klubber.

Nordmannens kontrakt sist sesong var verdt 700 000 dollar. Rangers har gitt Zuccarello et kvalifiserende tilbud, som gir ham en ettårs-kontrakt med en liten lønnsforhøyelse.

Det tilbudet er et utgangspunkt for videre forhandlinger, men disse har altså foreløpig ikke ført fram til en forlengelse for Zuccarello Aasen. Nordmannen skal være ute etter en langtidskontrakt.

Meklinger i NHL har en tendens til å bli stygge affærer. Da den tidligere svenske landslagskeeperen Tommy Salo møtte daværende New York Islanders-sjef Mike Milbury til mekling på slutten av 90-tallet, ble svensken karakterisert på en måte som gjorde at han tok til tårene.

Zuccarello Aasens meklingsmøte kommer til å bli holdt i Toronto mellom 22. juli og 6. august.

Ifølge nettstedet capgeek.com har Rangers drøye 3,3 millioner dollar til rådighet før lønnstaket er nådd. I tillegg til Zuccarello Aasen har Derek Stepan fortsatt ikke kommet til enighet om ny kontrakt med Rangers.

Zuccarello Aasens agent Erik Ryman har foreløpig ikke svart på Dagbladets henvendelse.