OVERTENT?: Mats Zuccarello Aasen innledet sin NHL-sesong med en tur i utvisningsboksen, bare 19 sekunder etter at han kom på isen. Foto:  (AP Photo/Niklas Larsson)
OVERTENT?: Mats Zuccarello Aasen innledet sin NHL-sesong med en tur i utvisningsboksen, bare 19 sekunder etter at han kom på isen. Foto: (AP Photo/Niklas Larsson)Vis mer

Zuccarello bøtelegges etter stygg takling

Etter bare 19 sekunder på isen.

Mats Zuccarello Aasen åpnet NHL-sesongen med å bli bøtelagt med 15.000 kroner (2.500 dollar) for en krysstakling av en motstander.

Det var etter 3.05 av kampen mot Los Angeles Kings i Globen fredag kveld at uhellet var ute. Nordmannen hadde vært på isen i bare 19 sekunder da han taklet Kings-spilleren Kyle Clifford bakfra mot vantet.

Han fikk en to minutters utvisning for boarding (takling mot vantet) av dommeren, men i ettertid har NHLs disiplinærkomité sett på episoden og reagert.

NHL har skjerpet reaksjonene mot stygt spill spesielt etter at en av NHLs største stjerne Sidney Crosby pådro seg en hodeskade i januar. En skade som fortsatt holder ham utenfor isen.

Ettersom dette var første gang «Zucca» har fått komiteens søkelys på seg etter en takling ble det en bot. Likevel er dette den strengeste reaksjonen før han eventuelt måtte ha sonet karantene. Boten går til spillernes eget skadefond.

- Jeg får ta de konsekvensene som eventuelt kommer, sa nordmannen til VG etter kampen og bedyret at taklingen ikke var gjort med hensikt.

(NTB)