Zuccarello bryter samarbeidet med spillselskap

Vil spille for Norge i OL.

VIL SPILLE FOR NORGE: Mats Zuccarello Aasen bryter med Unibet for å kunne spille for det norske landslaget. Her i aksjon for New York Rangers. Foto: Greg Fiume / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
VIL SPILLE FOR NORGE: Mats Zuccarello Aasen bryter med Unibet for å kunne spille for det norske landslaget. Her i aksjon for New York Rangers. Foto: Greg Fiume / Getty Images / AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Mats Zuccarello Aasen fikk i vår beskjed om at ikke fikk spille for hockeylandslaget så lenge han hadde en avtale med det utenlandske spillselskapet Unibet.

I mai var nordmannen opptatt med sluttspill for sin amerikanske klubb NY Rangers, mens Norge spilte i VM i Sverige, og rakk uansett ikke å delta for Norge.

Nå bryter Zuccarello avtalen med spillselskapet, for å kunne spille for Norge i OL i Sotsji.

- Jeg kan ikke ha avtalen når reglene er slik at jeg ikke kan delta i OL. Det er veldig synd. Jeg har hatt et bra samarbeid med spillselskapet og de har vært profesjonelle. Men det er viktig for meg å være med å bidra i OL. Å få delta i et OL vil være stort, sier Zuccarello til NRK nå i kveld.

- Min egen beslutning Unibet sier til NTB at de ikke vil stå i veien for 25-åringen.

- Unibet ønsker ikke å legge hindringer i veien for at Mats Zuccarello skal få spille OL-hockey for Norge. Derfor er det fullstendig uproblematisk å fristille ham fra avtalen slik han nå ønsker, sier selskapets PR-manager Kyrre Merg ifølge NTB.

I forrige uke fortalte Zuccarello Aasen til Dagbladet at han skulle ta opp utestengelsen fra OL med forbundet.

- Jeg vet ikke om det blir OL-spill. Jeg håper på det, men det har vært nok mediestyr rundt utestengelsen. Nå tar jeg det internt med forbundet, sa Zuccarello.

25-åringen avviser at han er presset til å si opp avtalen med Unibet.

- Nei, dette er min egen beslutning og vi har sammen blitt enige om å avslutte samarbeidet nå, sier ishockey-proffen til NRK.

Det er ikke bare ishockeyspilleren som har fått ledelsen i norsk idrett til å rase etter å ha inngått avtale med et utenlands spillselskap - det har også John Carew , Cathrine Larsåsen og John Arne Riise også.

Senest i dag ble det kjent at Idrettsforbundet nå vil nekte idrettsutøvere som har avtaler med utenlandske spillselskap å trene og bruke fasilitetene ved Olympiotoppen i Oslo.