- Zuccarello enig med Rangers om ny kontrakt

Får 21 millioner kroner i året, ifølge canadiske TV-kanal.

ENIG: Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers skal være enige om ny kontrakt som gir ham 21 millioner kroner i årslønn. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
ENIG: Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers skal være enige om ny kontrakt som gir ham 21 millioner kroner i årslønn. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet):Norske Mats Zuccarello Aasen som nettopp har avsluttet sin gjennombruddssesong med den amerikanske ishockey-klubben New York Rangers, har blitt enig med klubben om å forlenge kontrakten, melder den canadiske sportskanalen TSN.

Den nye ettårskontrakten skal gi Zuccarello en inntekt på 3,5 millioner dollar (om lag 21 millioner kroner).

- Det er jo strålende. Ett år var det som fungerte best for begge parter akkurat nå. Jeg er veldig glad for å komme tilbake og gleder meg til sesongstart, sier, sier Zuccarello til Nettavisen.

Kraftig lønnshopp Ifølge TSN forsøkte 26-åringen å oppnå en årslønn på 4,5 millioner dollar (om lag 27 millioner kroner).

Denne sesongen har Zuccarello hatt en årslønn på 1,15 millioner dollar (om lag 6,9 millioner kroner) så den nye kontrakten innebærer dermed et kraftig lønnshopp, selv om det ikke er fullt så mye som Zuccarellos forhandlere opprinnelig krevde.

Både Zuccarello og Rangers skal ha vært interessert i å inngå en lengre kontrakt, men på grunn av regelverket skal ikke dette være mulig før fra 1. januar 2015, ifølge TSN.

Lønnstak Zuccarello har opplevd en eventyrlig suksess i verdens beste ishockeyliga denne sesongen. På 77 kamper scoret han 18 mål og fikk 40 assist. I sluttspillet, som endte med at Zuccarello og Rangers tapte finalen i Stanley Cup mot Los Angeles Kings, scoret han ytterligere fem mål og fikk åtte assist.

Han er også blitt en av de store publikumsyndlingene i klubben.
Ettersom NHL opererer med lønnstak, kan ikke Rangers bruke mer enn 69 millioner (om lag 414 millioner kroner) totalt på spillerlønninger. Hadde ikke Zuccarello og Rangers blitt enige i forkant, hadde de måttet møte til lønnsmekling fredag.

- Det var ålreit å slippe å dra dit, sier Zuccarello til Nettavisen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer