Zuccarello er spent før tøff lønnsmekling

Hockeyproffen vet ikke hva som venter ham.

SKAL PÅ MEKLINGSMØTE: Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers er ikke enige om en ny kontrakt. Dermed møtes partene til mekling onsdag. Foto: Greg Fiume / AFP / NTB Scanpix
SKAL PÅ MEKLINGSMØTE: Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers er ikke enige om en ny kontrakt. Dermed møtes partene til mekling onsdag. Foto: Greg Fiume / AFP / NTB ScanpixVis mer

Mats Zuccarello Aasen (25) vet ikke helt hva som venter ham dersom et uavhengig panel må fastsette lønnen hans i NHL-klubben New York Rangers.

Den norske ishockeyproffen reiser ifølge Nettavisen til New York mandag. Dersom han ikke skulle bli enig med Rangers om lønnsbetingelsene innen onsdag, venter en tøff lønnsmekling.

Rangers er presset av NHLs lønnstak og vil gjøre sitt beste for å overbevise meklerne om at lønnen bør være så lav som mulig. Med andre ord vil manager Glen Sather og hans team trekke fram svakheter hos Zuccarello og rakke ned på spilleren for å få lønnen så lav som mulig.

- Jeg har hørt at det er en tøff greie og at det er normalt der borte. Det blir spennende å se hvordan denne meklingen blir, sier 25-åringen til Nettavisen.

Rangers har omtrent 35 millioner kroner (5,9 mill. dollar) igjen til lønnstaket er nådd. Klubben skal ha på plass kontraktene med Zuccarello og stjernespilleren Derek Stepan.

I fjor tjente Zuccarello Aasen 4,4 millioner kroner. Neste sesong vil han opp på 12 millioner, og ifølge Nettavisen vil han trolig få en lønn på mellom 10 og 13,5 millioner kroner.

Nordmannen sier at han er usikker på hvordan en eventuell mekling vil slå ut for hans del.

- Det vet jeg ikke. Jeg tror de kommer til å finne en løsning som begge parter må si seg OK fornøyd med.

New York Rangers er tvunget til å godkjenne lønnen som fastsettes gjennom meklingen, men kan velge om klubben vil binde seg til spilleren for én eller to sesonger. (©NTB)