PÅ VEI TIL USA: Mats Zuccarello Aasen er på vei til USA for å slutte seg til New York Rangers for resten av sesongen. Foto: Roy Wahlstrøm
PÅ VEI TIL USA: Mats Zuccarello Aasen er på vei til USA for å slutte seg til New York Rangers for resten av sesongen. Foto: Roy WahlstrømVis mer

- Zuccarello fikk beskjed om å komme seg på første fly

Henter visumet i Ottawa.

Ifølge Zuccarello Aasens agent Erik Ryman har NHL-klubben gitt beskjed om at nordmannen må komme seg til USA så fort som mulig - etter at alle formaliteter kom i orden tidligere i dag.

Zuccarello har fått beskjed om å reise rett til Ottawa hvor Rangers skal spille mot Senators torsdag og for å slutte seg til laget. New York Rangers skal også ta seg av det nødvendige papirarbeidet for å få visum, slik at alt er fikset når Zuccarello lander i Ottawa.

- Mats skal slippe å bruke tid på å stå i kø i Norge for å få visum. Rangers fikser alt det der. De er opptatt av at han kommer så raskt som mulig, sier Erik Ryman til Dagbladet.

På dagbladet.no tidligere var Norges landslagssjef Roy Johansen kritisk til arbeidet Ryman og Zuccarellos andre agent, Don Meehan, har gjort for nordmannen.

- Mats er fornøyd Johansen mener at Rangers hele tiden har vært feil klubb for Zuccarello og at agentene i tillegg burde klart å forhandle fram en lenger kontrakt enn bare ut denne sesongen.

Ryman føler derimot at de har fått maks ut av situasjonen.

- Vi har selvsagt forsøkt å få til en lenger kontrakt, men ut denne sesongen var det som var mulig å få til nå. Og så var det opp til Mats selv å ta stilling til det. Og dette var noe han ønsket. Han er veldig fornøyd med å få muligheten igjen, sier Erik Ryman til Dagbladet.

Agenten er heller ikke enig med Roy Johansen i at Rangers ikke passer for Zuccarello.

- Har tro på Mats - Jeg kan ikke noen grunn til at han ikke skal passe inn der. De har mange gode, tekniske og raske spillere. Og i overtallsspill kommer han helt sikkert til å få mye tillit. Rangers henter Mats over igjen fordi de har tro på han, sier Ryman.
 
New York Rangers ligger i øyeblikket på 8. plass i den østlige divisjonen i NHL, den siste som gir plass i sluttspillet. Men tre lag ligger hakk i hæl, innenfor to poeng bak Rangers.

VM-spill likevel..? Grunnspillet i NHL er over 27. april. Da har vi svaret på om New York Rangers kommer med i sluttspillet eller ei.

I går var Erik Ryman klar på at Zuccarello Aasen måtte si fra seg VM-spill for Norge før han skrev under kontrakten med Rangers. Nå tror han at Rangers likevel vil frigi nordmannen til VM-spill dersom klubben ikke kommer til sluttspillet.

- Jeg sa det i går for å holde fokus på en ting av gangen. Og folk må være forberedt på at VM fort kan ryke for Mats nå. Rangers har tro på at de kommer til sluttspillet, sier Ryman.

Var ønsket av flere NHL-klubber - Har Rangers antydet noe om mulighetene for å forlenge med Mars utover denne sesongen?

- Nei. Det får vi komme tilbake til. Rangers følte seg nok også tvunget til å foreta seg noe nå, etter at flere NHL-klubber har vist interesse for Mats. Om det ikke blir noe mer neste sesong, så blir det spill i Europa igjen, sier Erik Ryman.