PÅ ISEN: New York Rangers har nådd NHL-sluttspillet i samtlige sesonger med Mats Zuccarello på laget. Nordmannen har ikke tenkt å la dette året bli et unntak.


Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PÅ ISEN: New York Rangers har nådd NHL-sluttspillet i samtlige sesonger med Mats Zuccarello på laget. Nordmannen har ikke tenkt å la dette året bli et unntak. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

NHL:

Zuccarello før NHL-starten: - Tar så mye ansvar som jeg kan

Starter neste uke.

New York Rangers har nådd NHL-sluttspillet i samtlige sesonger med Mats Zuccarello på laget. Nordmannen har ikke tenkt å la dette året bli et unntak.

Neste uke tar Rangers fatt på en ny sesong i verdens gjeveste ishockeyliga.

– Hvert år har vi klart å kare oss til en topplassering og sluttspillplass, og det er målet i år også, sier Zuccarello til NTB.

Lagendringer

Sportssjef Jeff Gorton bestemte seg for å gjøre store endringer på laget i sommer etter det forsmedelige kvartfinaletapet mot Ottawa Senators. Viktige brikker fra laget som tok seg til finale i 2014, som Derek Stepan og Dan Girardi, ble enten byttet bort eller kjøpt ut av kontrakten for å fornye spillerstallen.

– I bunn og grunn så er man vant til det nå, og man er aldri «safe» noe sted. Man stoler alltid på dem som styrer laget, og de gjør den jobben de kan for å få det beste laget på banen, sier Zuccarello

For nordmannen blir savnet av Girardi stort. Canadieren spilte nesten 800 kamper for klubben og var blant dem som blokkerte flest skudd i NHL i flere sesonger.

– En ordentlig kriger som du virkelig elsker å ha i laget, sier Zuccarello.

Men han er også full av lovord om lagets nye storsignering Kevin Shattenkirk, som han beskriver som en klasseback.

– Nå får vi attpåtil Shattenkirk, som kan bidra litt mer offensivt. Jeg tror det ser sterkt ut på backsiden foreløpig, og så får vi løperne trå til litt, sier han.

Ledertype

Zuccarello fylte 30 år for få uker siden og er nå blant veteranene i spillergruppen. Det er en stor forandring fra da nordmannen debuterte for Rangers som 23-åring på lille julaften i 2010.

– Jeg føler at jeg de siste to-tre årene har vært i ledergruppen og prøvd å ta så mye ansvar som jeg kan, sier Zuccarello.

I tre av de fire foregående sesongene har han vært lagets beste poengplukker, og nå er det nordmannen ungguttene på laget ser opp til.

– Jeg prøver å holde det løst og ledig utenfor isen og være en leder på isen. Gi 100 prosent hver kamp, sier han.

Rangers åpner sesongen på hjemmebane mot Colorado Avalanche natt til fredag 6. oktober norsk tid.

(NTB)