Zuccarello går til voldgiftsretten

Blir ikke enig med New York Rangers.

HJEMME:  Mats Zuccarello Aasen på «ferie» i Norge forrige uke. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
HJEMME: Mats Zuccarello Aasen på «ferie» i Norge forrige uke. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mats Zuccarello er fortsatt ikke enig med storklubben New York Rangers om en ny kontrakt. Som i fjor er det aktuelt at en uavhengig tredjepart fastsetter nordmannens lønn.

 Nettavisen skriver at ishockeyproffen har bedt en uavhengig meklingsinstans om å avgjøre hva han skal få i lønn den neste sesongen.

Svært ofte blir partene enige før en slik tredjepart blir involvert. Før forrige sesong undertegnet Zuccarello og Rangers en ettårskontrakt dagen før en lønnsmekling eventuelt skulle startet.

I år sitter nordmannen med betydelig bedre forhandlingskort på hånden. Han fikk sitt gjennombrudd for et Rangers som gikk til Stanley Cup-finalen i vår, og han var også storlagets beste poengplukker med 59 poeng (19 mål/40 assists).

Spår lønnsløft Mats Zuccarello tjente omtrent sju millioner kroner i New York sist sesong. Eksperter regner med at han vil kunne kreve mellom 4 og 4,5 millioner dollar, altså opp mot 28 millioner kroner, i året når han skriver nye kontrakt med klubben.

26-åringen har uttalt at han ønsker en avtale som gjelder for tre eller fire sesonger framover. Men det er slettes ikke sikkert at det blir slik.

Derfor har han bedt en uavhengig tredjepart om å avgjøre hva han får i lønn.

- I voldgiftsretten (meklingen) møtes partene ansikt til ansikt og legger fram saken fra hver sin side, og så avgjør den nøytrale parten hva det skal ende med, sier Zuccarellos manager, Kevin Skabo, til Nettavisen.

God tid Rangers og Zuccarello har fortsatt noen uker på seg til å bli enige. Sakene går som regel ikke til mekling før i august.

Dersom lønnen faktisk ender opp med å bli avgjort gjennom en slik mekling, er Rangers tvunget til å godkjenne summen som blir fastsatt. Klubben kan velge om den vil binde seg til spilleren for ett eller to år.

I alle tilfeller er det svært sannsynlig at Norges største hockeystjerne får et realt lønnsløft neste sesong.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer