Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zuccarello gikk på smell i første kamp

Rangers tapte for Capitals i sudden death.

PÅ FLEISEN: Washington Capitals' Jeff Schultz sender Mats Zuccarello Aasen i vantet under nattas kamp. Capitals tok første stikk i sluttspillserien mot Rangers.Foto: SCANPIX/Bruce Bennett/Getty Images/AFP
PÅ FLEISEN: Washington Capitals' Jeff Schultz sender Mats Zuccarello Aasen i vantet under nattas kamp. Capitals tok første stikk i sluttspillserien mot Rangers.Foto: SCANPIX/Bruce Bennett/Getty Images/AFP Vis mer

Mats Zuccarello Aasen ble tidenes andre nordmann i NHL-sluttspillet onsdag, men kunne ikke hindre at New York Rangers tapte mot Washington Capitals i første kamp.

Washington Capitals vant 2-1 etter forlengning på hjemmebane. Alexander Semin scoret seiersmålet.

Det var en ganske jevn kamp. Vi kjempet hele kvelden. Vi må se videre og være klare til neste kamp, sa Rangers' svenske stjernemålvakt Henrik Lundqvist, ifølge nhl.com.

Mats Zuccarello Aasen fikk sju og et halvt minutt på isen for gjestene. Han er dermed den andre norske spilleren som har spilt i NHL-sluttspillet. Patrick Thoresen fikk med seg 14 kamper da Philadelphia Flyers tok seg til semifinale i 2008.

«Zucca» hadde en stor mulighet i første periode, men kom ikke på scoringslisten. Oslogutten fikk også en tominutters utvisning for boarding.

Etter to målløse perioder tok Rangers ledelsen ved Matt Gilroy tidlig i siste periode. Alex Ovetsjkin utlignet etter 53.44 og sørget for at kampen gikk til «sudden death».

Snaut 18 og et halvt minutt ut i forlengningen kom avgjørelsen da Semin satte inn 2-1 for Capitals.

Underdogs
Washington Capitals er toppseedet i Eastern Conference etter en sterk grunnspillsesong. Zuccarello og hans Rangers knep den siste sluttspillplassen i avdelingen.

Selv om Capitals er favoritter mot Zucarellos lag, er det ikke gitt at Rangers skal ryke ut. Også i fjor var Capitals toppseedet, men da røk hovedstadslaget ut i 1. runde etter en sjukamps-thriller mot Montreal Canadiens. Rangers var ikke med i sluttspillet i fjor.

Lagene møtes igjen i Washington fredag. Tredje kamp spilles i Madison Square Garden i New York søndag. Det spilles best av sju kamper i NHL-sluttspillet.

- Alt kan skje, men vi ønsket å få en god start. Vi har fordel av hjemmebane, og vi ville utnytte det, sa Capitals-backen Mike Green.

Tittelforsvareren tapte
Chicago Blackhawks møter også vanskelig motstand i 1. runde av sluttspillet. Fjorårets Stanley Cup-vinner tapte 0-2 mot Vancouver Canucks i første kamp.

Canucks fikk flest poeng i grunnspillet og har toppseedingen i Western Conference. I onsdagens kamp holdt målvakten Roberto Luongo buret rent med sine 32 redninger.

Chris Higgins og Jannik Hansen scoret målene for hjemmelaget.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media