Zuccarello har kopiert marerittstarten

Bare ett målpoeng etter sju kamper.

 SLITER:  Det har ikke løsnet foran mål for Mats Zuccarello denne sesongen. Her i en duell med Carolinas Brett Bellemore. Foto: Al Bello/Getty Images/AFP/NTB Scanpix.
SLITER: Det har ikke løsnet foran mål for Mats Zuccarello denne sesongen. Her i en duell med Carolinas Brett Bellemore. Foto: Al Bello/Getty Images/AFP/NTB Scanpix.Vis mer

(Dagbladet): Mats Zuccarello har sloss mer enn han har scoret så langt i sesongen. Nordmannen står med stusselige en assist etter sju kamper.

At vårt norske bidrag i verdens tøffeste liga får en tøff start på sesongen, er ikke noe nytt. Etter forrige sesongs sju første kamper sto han med null.

Da grunnspillet var over viste tallene at Zucca hadde vært involvert i 59 Rangers-scoringer. Mer enn noen andre på laget.

Tenker på det - Man prøver ikke å tenke på det. Men det er vanskelig, sa Zuccarello til New York Daily News etter helgens tap for Montreal.

- Selvsagt ønsker jeg å bidra for laget. Alt vi kan gjøre nå er å lære av det som skjedde i fjor. Det er mye som minner fjorårets start, fortsetter Zuccarello.

I helgen klarte Rangers bare å få en puck bak Montreal-målvakt Carey Price. Zuccarello var blant spillerne som nok følte han burde havnet på scoringslisten.

Får istid TV 2-eksperten Bjørn Erevik er foreløpig ikke bekymret for Zuccarello.

- Så lenge han er med, får mye istid, og kommer til sjanser så tror jeg det vil løsne for han, sier Erevik til Dagbladet.

- Mats kjenner nok litt på det nå. Og det er veldig mye som minner om i fjor.

Fjorårets dårlige start endte med at Zuccarello ble vraket til en kamp. Det tror ikke TV 2-eksperten vil skje i år. Nettopp på grunn av det gode spillet Zucca leverte utover i sesongen.

- Han fikk vist hva han er god for.

- Er det slik at når det løsner for Zuccarello, så løsner det for Rangers?

- Omvendt kanskje. Rangers er langt større enn Mats. I fjor produserte ikke Rick Nash «noenting». Nå står han nesten for alt.

Nye rekker Benoit Pouliot ble byttet bort før denne sesongen. Løperen dannet i fjor rekke med Zuccarello og Derick Brassard. Trespannet sto tilsammen for 140 målpoeng.

I år har hovedtrener Alain Vigneault rullert på rekkene. Assisterende kaptein Derek Stepan er ute med skade. Erevik er spent på hvordan rekkene blir seende ut når Stepan returnerer.

 HOVEDTRENER:  Alain Vigneault. Foto: NTB Scanpix.
HOVEDTRENER: Alain Vigneault. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Han venter nok med å sette laget til han er tilbake. Det blir spennende å se hvordan det blir seende ut da.

Rangers står med bare åtte poeng etter sesongens første åtte kamper. I natt venter Minnesota Wild hjemme i Madison Square Garden.