Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zuccarello herjer i NHL

Nordmannen satte ny norsk NHL-rekord da Rangers slo Toronto Maple Leafs 4-2 på bortebane.

SCORET: Mats Zuccarello setter inn 2-1-målet for New York Rangers borte mot Toronto Maple Leafs i NHL. Foto: John E. Sokolowski / USA Today / Reuters / NTB scanpix
SCORET: Mats Zuccarello setter inn 2-1-målet for New York Rangers borte mot Toronto Maple Leafs i NHL. Foto: John E. Sokolowski / USA Today / Reuters / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Mats Zuccarello (28) scoret natt til fredag sitt 20. mål denne sesongen. Det er personlig rekord for nordmannen som virkelig er i storform om dagen. 

Med to assists spilte «Zuke» også en viktig rolle i å sikre nattas Rangers-seier over Toronto Maple Leafs.

Første gang på ti år Det er tredje gangen denne sesongen Zuccarello skaffer seg tre poeng mot Toronto. Det er første gang siden 2005/06-sesongen en Rangers-spiller har samlet tre målpoeng i tre kamper, mot samme lag i løpet av én sesong, melder New York Rangers på Twitter.

Zuccarello scoret nemlig hat-trick hjemme mot Toronto 30 oktober. I returoppgjøret 15. november scoret nordmannen ett mål og sørget for to assists. Natt til fredag gjentok han bedriften:

28-åringen trodde han hadde bommet på et tilnærmet åpent mål, da han likevel sendte Rangers i ledelsen 2-1 ni minutter ut i midtperioden. 

Zuccarello hadde plukket opp en retur fra Derek Stepan og sendt den inn i leggskinnet til Maple Leafs-målvakt Jonathan Berniers. Både spillerne og Zuccarello selv trodde Berniers hadde hindret rekord-målet, men dommerne analyserte videoopptakene og konkluderte med at pucken var i mål før den spratt ut igjen. 

Ble ikke matchvinner Zuccarellos 20. scoring for sesongen er personlig rekord, og en forbedring av den tidligere norske NHL-rekorden som nordmannen overok fra Espen «Shampo» Knutsen med 12 scoringer i 2013/14-sesongen. En sesong Zuccarello forøvrig endte opp med 19 mål og 40 assists. 

Scoringen var ikke nok til å sørge for at Zuccarello kunne feire seieren som matchvinner. Med to og et halvt minutt igjen på klokka i siste periode utlignet Colin Greening for Toronto, men Rangers svarte umiddelbart.

Derek Stepan sendte rangers opp i ledelsen 3-2, mens Derick Brassard ble tomålsscorer da han satte inn 4-2 med 20 sekunder igjen av kampen. Zuccarello var nest sist på begge de to scoringene. 

Seieren var Rangers sjuende på de siste ti kampene i NHL, og Zuccarello gjør seg fortjent til millionlønningen han håver inn med fem poeng på de siste tre kampene. 

Det er fortsatt nesten dødt løp mellom Zuccarello og Brassard om den interne poengtittelen i klubben. Nordmannen står med 46 poeng (20 mål og 26 assists), mens hans canadiske rekkekamerat har 45 (22-23), skriver NTB. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram