Zuccarello hylles etter nok en storkamp

Mats Zuccarello sikret seieren for New York Rangers.

SIKRET SEIEREN: Det er ikke lenge siden Mats Zuccarello kunne vinke til publikum etter en hjemmeseier mot Toronto Maple Leafs. Søndag sørget han for at Rangers gjentok bragden. Foto: Vincent Carchietta / USA Today / Reuters / NTB scanpix
SIKRET SEIEREN: Det er ikke lenge siden Mats Zuccarello kunne vinke til publikum etter en hjemmeseier mot Toronto Maple Leafs. Søndag sørget han for at Rangers gjentok bragden. Foto: Vincent Carchietta / USA Today / Reuters / NTB scanpixVis mer

New York Rangers - Toronto Maple Leafs: 4 - 3

(Dagbladet): Mats Zuccarello scoret det avgjørende målet da New York Rangers slo Toronto Maple Leafs 4-3 på hjemmebane i Madison Square Garden søndag.

Helt fram til siste spilleminutt var det uvisst om det var gjestene eller vertskapet som måtte se sin seiersrekke brutt. Det sto 3-3 da Zuccarello satte inn kampens siste mål, med 58,3 sekunder igjen på klokka, og sørget for at Rangers tok sin niende seier på rad.

Med seieren er New York Rangers nå det beste laget i NHL. Laget har også satt en ny rekord: 14 seire og 30 poeng på sesongens 18 første kamper, er den beste prestasjonen av et Rangers-lag i NHL-historien. 

- Vi har ni på rad nå. Man kjenner det på stemningen. Dette var ikke vår beste kamp, men vi fant nok en gang en måte å vinne på. Det er kjekt, sier Zuccarello til Rangers' hjemmeside.

Ni seire på rad er også det beste laget har levert i NHL siden sesongen 1972-73. Med innsatsen i nattens kamp har Zuccarello nå notert seg for ni mål, ni assists og totalt 18 poeng i år, hvilket gjør ham til Rangers beste poengplukker og den åttende beste i ligaen.

- Ingen bedre Zuccarello ble hedret med utmerkelsen «first star» etter kampen, som tilsvarer «banens beste» i Norge. 

- Jeg vet ikke om det finnes noen som spiller bedre hockey i NHL akkurat nå, enn Mats Zuccarello, sier lagkamerat Derek Stepan etter kampen. 

Nordmannen er på sin side litt mer beskjeden.

- Jeg hadde lykken med meg på 4-3-målet. Det kjentes bra å se pucken gå inn, sier han til lagets hjemmeside.

Det var på ingen måte gitt at utfallet skulle bli som det ble. Peter Holland sørget for at Toronto fikk det første målet og kunne gå til pause med 1-0 etter første periode, skriver NTB

Jevnt Andre periode var så vidt blåst i gang da Ryan McDonagh utlignet etter 44 sekunder på en assist fra Zuccarello som viser at den gode perioden han er inne i slett ikke er over. Drøyt 13 minutter senere sørget Derek Stepan for at Rangers gikk i ledelsen, men et par minutter før den andre hvilen, scoret Joffrey Lupul og sørget for at lagene sto likt ved starten av tredje periode.

Den neste scoringen sto Derick Brassard for etter at Zuccarello leverte pucken perfekt fra bak Maple Leafs-målet. Igjen ble gleden kortvarig før Toronto utlignet, denne gangen ved Dion Phaneuf.

Men til slutt var det altså Zuccarello som fikk avgjøre kampen. Med et snaut minutt igjen på klokken stoppet Jonathan Bernier et svakt skudd fra McDonagh, men «Zucca» plukket opp returen og sørget for at Rangers kunne notere seg for enda en seier.

For nordmannen ga søndagens innsats tre nye målpoeng etter 16.52 minutter på isen, skriver NTB.

HEDRET TERROROFRE: I forkant av kampen ble det holdt ett minutts stillhet for ofrene for terrorangrepene i Paris. Foto: AP / NTB Scanpix
HEDRET TERROROFRE: I forkant av kampen ble det holdt ett minutts stillhet for ofrene for terrorangrepene i Paris. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer