Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Poengkongen Zuccarello fortsetter å levere scoringer og assists i NHL

Zuccarello inn på eksklusiv liste

Nattens to målgivende pasninger sender nordmannen inn blant de 40 største i New York Rangers historie.

I EKSKLUSIVT SELSKAP: Mats Zuccarello er nå en av kun 40 spillere gjennom tidene som har 300 målpoeng eller mer for New York Rangers. FOTO: Adam Hunger-USA TODAY Sports
I EKSKLUSIVT SELSKAP: Mats Zuccarello er nå en av kun 40 spillere gjennom tidene som har 300 målpoeng eller mer for New York Rangers. FOTO: Adam Hunger-USA TODAY Sports Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I natt var Mats Zuccarello Aasen med på å snu den vonde trenden for New York Rangers. Klubben sto med tre strake tap før møtet med San Jose Sharks, og lå nest nederst på tabellen for lagene i øst.

Zuccarello var først involvert da Rangers tok ledelsen 1-0 tidlig i kampen etter mål fra Kevin Hayes, deretter da J.T. Miller satte inn 6-4 to minutter før slutt. Til tross for den svake sesongen for laget fra øst, har nordmannen levert jevnt med poeng.

POENGKONGE: Mats Zuccarello har toppet poengstatistikken for New York Rangers i tre av de siste fire sesongene. Foto: Abbie Parr/Getty Images/AFP
POENGKONGE: Mats Zuccarello har toppet poengstatistikken for New York Rangers i tre av de siste fire sesongene. Foto: Abbie Parr/Getty Images/AFP Vis mer

Med sine åtte mål og 29 assist på 49 kamper i årets sesong, er Zuccarello ledende poengkonge i klubben, som han har vært i tre av de siste fire siste sesongene.

I selskap med legender

Med nattens to målgivende tok han seg inn på en eksklusiv liste i klubben.

Målpoeng nummer 300 for Rangers gjør at nordmannen havner i selskap med legender som Rod Gilbert og Brian Leetch, og er inne på topp 40 gjennom alle tider i den tradisjonsrike klubben.

Etter kveldens kamp er han også inne på topp 60 når det gjelder antall kamper for New York-klubben. Nordmannen står for øyeblikket med 432 kamper for Rangers.

At han er inne på den eksklusive lista var ikke noe han selv ville snakke om etter kampslutt. Han ville heller fokusere på at laget endelig tok en seier, etter tre strake tap.

- Man er alltid fornøyd når man vinner, og det er alltid godt å bidra, sa «Zucca» til NRK etter nattens kamp.

- Fansen elsker ham

Den kjente Rangers-eksperten Steve Valiquette i TV-kanalen MSG Networks, uttalte i slutten av desember at han har tro på ny kontrakt for «Zucca», til tross for ryktene om at trener Alain Vigneault vurderer å «trade», eller bytte bort nordmannen mot en annen back i ligaen.

- Spillerne i klubben elsker ham, klubben elsker ham. Dette fikser de. De kommer til å få til en avtale som både klubben og spilleren selv blir veldig fornøyd med, uttalte Valiquette til VG i New York på tampen av fjoråret.

Fansen ser ut til å skjønne lite av ryktene rundt at «Zucca» kan forsvinne:

Valiquette skryter videre av nordmannen, og forklarer hvorfor han er så høyt oppe på poenglista, år etter år.

- Zuccarello er en puck-distributør. Eller mer presist, en mål-distributør. Han gir lagkameratene mål. Han er veldig uegoistisk, men han er smart med måten han er det på.

- Samtidig skyter han mer enn folk tror. Det viser statistikken. Og det vet motstandernes keeper. Derfor er han en ekstra stor trussel, hele tiden, fortalte Valiquette videre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!