Zuccarello kan få 25 millioner i året i ny kontrakt

- Sikker på at jeg blir i Rangers.

Mats Zuccarellos agenter er for tiden i forhandlinger med New York Rangers om en ny kontrakt. 26-åringen kan ikke se for seg at han spiller i en annen NHL-klubb neste sesong.

Ifølge flere amerikanske medier har Rangers gitt et såkalt «kvalifiserende tilbud» som matcher fjorårslønnen, men det gjøres for at klubben skal beholde rettighetene til nordmannen.

Zuccarello er ute etter en kontrakt som strekkes seg over flere år i motsetning til den han skrev under på for ett år siden. Det var en ettårskontrakt verdt sju millioner kroner i året (1.15 millioner dollar). Den gode sesongen har gitt ham et glimrende utgangspunkt, og det snakkes om en kontrakt verdt rundt 25 millioner i året.

- Det er agenter som styrer det der. Jeg har sagt de skal ringe når det er noe konkret og har bare snakket med dem én gang. Da var de veldig positive til at det kan gå fort, sier Zuccarello til NTB.

- Du er ikke en som ber om daglige oppdateringer om hvordan forhandlingene går?

- Nei, jeg nyter sommeren og tar det som det kommer.

- Er du helt sikker på at du spiller for Rangers neste sesong også?

- Ja, svarer han kontant.

Enorm skuffelse Det har gått drøyt to uker siden Rangers' fantastiske sluttspill tok slutt med tap for Los Angeles Kings i Stanley Cup-finalen.

Det var en jevnere finaleserie enn det kan se ut som på papiret. Kings vant 4-1 i kamper, men tre av dem kom etter seier i sudden death.

- Jeg synes vi var det beste laget når det var fem mot fem på isen, men gode lag finner måter å vinne hockeykamper på, og det gjorde de, sier han.

Å spille en Stanley Cup-finale er det største en hockeyspiller kan oppleve. Gleden ved å vinne er enorm. Da sier det seg selv at følelsen etter å ha tapt er i den andre enden av skalaen.

- Det var et par dager jeg var ordentlig langt nede. Jeg var litt smågrinete og skuffet.

Blitt en bedre spiller Likevel var det mye å glede seg over for nordmannen. Han var fast på laget hele sesongen, satte klar ny personlig poengrekord og var den sentrale spilleren i rekke med Derick Brassard og Benoit Pouliot.

- Det har vært en veldig bra sesong for min egen del. Det var veldig synd at vi ikke gikk hele veien og vant, men det gikk over all forventning ved at vi gikk til Stanley Cup-finalen.

Et Stanley Cup-sluttspill er kjent for å være en svært hard prøvelse med mange kamper som spilles i et vanvittig tempo. Zuccarello sier han har lært mye av opplevelsen.

- Ja, selvfølgelig. Man lærer utrolig mye og må heve nivået når det spilles sluttspill. Man blir jo en bedre hockeyspiller av det, sier han.

(NTB)