Zuccarello kan få NHL- debuten natt til julaften

- Vil være den beste julegaven noensinne.

GOD JULENYHET: Mats Zuccarello Aasen er hentet tilbake til New York Rangers i NHL fra farmerlaget Connecticut Whale i AHL. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
GOD JULENYHET: Mats Zuccarello Aasen er hentet tilbake til New York Rangers i NHL fra farmerlaget Connecticut Whale i AHL. Foto: Håkon Mosvold Larsen, ScanpixVis mer

(Dagbladet): New York Rangers henter tilbake Mats Zuccarello Aasen fra utlån til farmerlaget Connecticut Whale i AHL.

Det framgår av overgangsoversikten på theahl.com i dag, og bekreftes av nordmannen selv overfor TV 2.

- Ja, det stemmer. Jeg vet ikke om jeg får spille noe ennå, men jeg tror det er meningen ettersom jeg er hentet inn for en skadet spiller, sier han.

Beste gaven noensinne Zuccarello Aasen kom til Rangers i sommer, men har ennå ikke fått slippe til i NHL. Han var med i sesongoppkjøringen, men ble flyttet til farmerlaget i AHL før seriespillet startet.

Dermed kan han få debuten i NHL i julegave nå.

- Hvis jeg får slippe til, vil det være den beste julegaven jeg noensinne har fått, sier Aasen.

Debuten kan komme mot Tampa Bay Lightning i morgen kveld amerikansk tid, natt til julaften norsk tid.

«Ekstremt begavet» New York Rangers-bloggen Bleeding All Blue skryter av nordmannen og mener at Zuccarello er den best egnede av spillerne på farmerlaget til å steppe inn for Marian Gaborik, som sto over dagens trening med en lyskeskade og kan gå glipp av morgendagens kamp.

Bloggen forteller at «Zuke» har 13 mål og 11 assister på 34 kamper i AHL, men at han er brennheit etter 7 mål og 9 assister på de siste 14.

«Zuccarello er en ekstremt begavet høyreving med fart, overblikk og playmaker-ferdigheter ved siden av målteften,» heter det i blogginnlegget.