Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zuccarello kåret til banens beste i etterlengtet seier

Scoret viktig mål for NY Rangers.

AVGJØRENDE MÅL.  Mats Zuccarello Aasen scoret snaut halvannet minutt før slutten av andre periode, og laget beholdt ledelsen etter det. Nordmannen ble kåret til banens beste spiller. Foto:  Seth Wenig, AP / NTB Scanpix
AVGJØRENDE MÅL. Mats Zuccarello Aasen scoret snaut halvannet minutt før slutten av andre periode, og laget beholdt ledelsen etter det. Nordmannen ble kåret til banens beste spiller. Foto: Seth Wenig, AP / NTB Scanpix Vis mer

Mats Zuccarello Aasen scoret det viktige tredje målet og ble tildelt bestemannsprisen da New York Rangers tok en etterlengtet hjemmeseier med 4-1 over Minnesota Wild i NHL søndag.

Nordmannens skudd fra kloss hold etter flott forarbeid av Derrick Brassard snaut halvannet minutt før slutt i 2. periode ga Rangers to måls ledelse, og den ga laget aldri fra seg.

Wild scoret først i Madison Square Garden, der Rangers hadde tapt 10 av sine 12 siste hjemmekamper. Benoit Pouliot og Carl Hagelin vendte kampen med hvert sitt mål før Zuccarello noterte sitt 25. målpoeng for sesongen.

Rangers kom under for sjette kamp på rad og slet med å komme i gang, men intensiteten steg etter at Matt Cooke taklet Zuccarello hardt bak Rangers-målet på stillingen 1-1. Lagkameratene kom til unnsetning, og det oppsto håndgemeng.

- I denne gruppen står alle opp for hverandre. Du føler deg trygg ute på isen når du har slike lagkamerater. Det føltes bra, sa Zuccarello etter kampen i et intervju lagt ut på Rangers' nettsted.

Resten av kampen dominerte hjemmelaget kampen.

- Før den hendelsen var det litt slapt. Etterpå gikk vi på skøyter og taklet, sa Hagelin.

Etterlengtet Zuccarellos scoring kom etter at Brassard førte pucken ned høyre side og rundt målet. Nordmannen stormet inn foran mål og fikk pasningen rett på køllebladet.

- Jeg trengte ikke å gjøre mye i den situasjonen. Flott jobb av ham, sa Zuccarello, som ikke la skjul på at det var deilig og etterlengtet å vinne hjemme.

- Vi har vist mye karakterstyrke i de siste kampene og kommet tilbake, men uten å få betalt i seirer. Vi har lyst til å glede fansen vår mer enn vi har gjort. Det har vært en vanskelig periode, men i denne sporten går det opp og ned, sa han.

Allerede fredag noterte Zuccarello sin 17. assist og satte ny personlig rekord i NHL med 24 målpoeng i en sesong. Det forhindret ikke at det ble hjemmetap i nabooppgjøret mot New York Islanders.

Søndag ble det endelig hjemmejubel på Manhattan. Chris Kreider fastsatte resultatet framspilt av Rick Nash på en overgang vel halvveis i tredje periode.

Bestemannspris Kampen var den åttende av ni strake hjemmekamper for Rangers, og laget hadde vunnet bare en av de sju første. Ikke rart det var glede over seieren.

Zuccarello spilte 16.19 minutter, fikk pluss 1 i sin del av kampen (han var på isen også ved Pouliots utligning, men det var i overtallsspill) og hadde tre skudd på mål. Etter kampen fikk han bestemannsprisen.

I søndagens eneste andre NHL-kamp vant Vancouver Canucks 2-1 over Winnipeg Jets, men det kan ha vært en kostbar seier. Keeper Roberto Luongo måtte nemlig ut med skade. En av dommerne måtte også gi seg med skade, og den andre hoveddommeren måtte fullføre kampen alene.

Rangers har ennå ikke spilt ferdig før jul. Mandag kommer Toronto Maple Leafs på besøk til Madison Square Garden.

(NTB)