HADDE MULIGHET TIL Å AVGJØRE: Mats Zuccarello Aasen hadde muligheten til å avgjøre på straffeslag for New York Rangers, men Anaheim-målvakt Jonas Hiller stoppet forsøket med legggskinnet.Foto: SCANPIX/AP Photo/Niklas Larsson
HADDE MULIGHET TIL Å AVGJØRE: Mats Zuccarello Aasen hadde muligheten til å avgjøre på straffeslag for New York Rangers, men Anaheim-målvakt Jonas Hiller stoppet forsøket med legggskinnet.Foto: SCANPIX/AP Photo/Niklas LarssonVis mer

Zuccarello klarte ikke å avgjøre på straffe

- Har et par andre varianter jeg også kan bruke framover.

Anaheim Ducks - New York Rangers 2-1 etter straffeslag.

Mats Zuccarello Aasen fikk ikke mye spilletid (7.28) og misset på straffe da New York Rangers og Anaheim Ducks yppet til «bakgårdskamp» i Globen lørdag.

Kampen endte 2-1 til Anaheim etter straffeslagkonkurranse. Zuccarello, som scoret på fem av ni forsøk forrige sesong, misset på sin straffe. Den eneste som scoret var Anaheims Bobby Ryan med et sleivtreff som fintet ut en ellers strålende Henrik Lundqvist i Rangers-buret.

Nordmannen tok Rangers' tredje straffe etter at alle foran ham hadde bommet på sine forsøk. Han prøvde seg med sin faste variant hvor han avslutter med å legge pucken under målvakten, men sveitseren Jonas Hiller i Anaheim-buret var med på notene og reddet.

FLERE VARIANTER PÅ LUR: Mats Zuccarello Aasen sier at han har et par straffevarianter på lur til senere bruk etter at han misbrukte kveldens forsøk i Globen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ina Fassbender
FLERE VARIANTER PÅ LUR: Mats Zuccarello Aasen sier at han har et par straffevarianter på lur til senere bruk etter at han misbrukte kveldens forsøk i Globen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ina Fassbender Vis mer

- Det var en bra redning og ikke så mye å gjøre med det. Jeg har et par andre varianter jeg også kan bruke framover, sa Zuccarello til norsk presse.

Han synes at helgen sett under ett var litt skuffende selv om laget tok to poeng på de to kampene.

- Det viktigste er å vinne, og det må vi rette på framover. At Henrik (Lundqvist) står en bra kamp må vi ta bedre vare på og hjelpe ham mer, sa Zuccarello

Zuccarello hadde lagt den litt labre innsatsen i fredagens sesongpremiere, og boten for en stygg takling, bak seg, men som den eneste spilleren under 180 centimeter kom ikke nordmannen helt til sin rett lørdag. Rangers-trener John Tortorello lot «Zucca» få spille bare snaue sju og et halvt minutt.

SLEIVTREFF: Paradoksalt nok var det straffekonkurransens svakeste avslutning som endte i scoring da Bobby Ryans sleivtreff fintet ut Henrik Lundqvist.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ina Fassbender
SLEIVTREFF: Paradoksalt nok var det straffekonkurransens svakeste avslutning som endte i scoring da Bobby Ryans sleivtreff fintet ut Henrik Lundqvist.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ina Fassbender Vis mer

Rangers tapte sesongpremieren 2-3 for Los Angeles Kings etter forlengning. Det var en kamp som var veldig ujevn. Laget ble direkte utspilt i 1. periode, men kom sterkere og sterkere tilbake og tok også ledelsen i siste periode. Et par skjebnesvangre utvisninger ødela da.

Tøff kamp Før kampen mot Ducks hadde tydeligvis Tortorello sagt et par forløsende ord, for innstillingen var en helt annen. Kampen bar preg av en bakgårdskamp hvor mannen og ikke pucken skulle tas. For Zuccarello passet det ikke hans spillestil. I 1. periode, som Anaheim vant 1-0, fikk Zucca snaue to minutter på isen.

I midtperioden fikk han ett minutt mer, men det var ikke hans kamp. Henrik Lundqvist i Rangers-målet hadde derimot dagen og reddet laget sitt fra å ligge under med tre-fire mål foran tredje periode. Han holdt nullen resten av kampen og fikk en fortjent bestemannspris.

Kampen ble ingen stor forestilling rent spille- og stemningsmessig. Et fullsatt Globen med flere nordmenn på tribunen fikk lite som gledet bortsett fra Lundqvists storspill og de tøffe takene.

Med litt over tre minutter igjen av ordinær tid sikret Brad Richards forlengning da han utlignet til 1-1.

På reise For New York blir det et tøft program «på veien» de neste 14 dagene. Først blir det kamp mot naboen New York Islanders den 15. oktober, så følger kamper borte mot de canadiske lagene Vancouver Canucks (18/10), Calgary Flames (20/10), Edmonton Oilers (22/10) og nykommerne Winnipeg Jets (24/10).

Man bygger om i Madison Square Garden slik at første hjemmekamp i «The Garden» er torsdag 27. oktober mot Toronto Maple Leafs.

Allerede lørdag kveld satte Rangers seg på flyet for å returnere til USA.

- Det blir helt sikkert flere slike tøffe kamper framover. Jeg må bare nyte det, sa Zucca.

(NTB)