FOTBALLFAN: Mats Zuccarello følger godt med på sommerens fotball-VM. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
FOTBALLFAN: Mats Zuccarello følger godt med på sommerens fotball-VM. Foto: Henning Lillegård / DagbladetVis mer

Mats Zuccarello

Zuccarello kritisk til filming i VM: - Pinlig

Mats Zuccarello er stor fotballfan, men skulle gjerne hatt bort én ting ved spillet.

11. august samler Mats Zuccarello en rekke hockeystjerner på et for anledningen islagt Ullevaal stadion. Men Norges største ishockeystjerne er også glad i sport på gress, og følger nøye med under sommerens fotball-VM.

- Ja, jeg følger med på alt som er, men jeg synes nesten EM er gøyere. I VM er det litt for mange kjedelige kamper, og om to VM skal de vel øke antallet lag også, sier han til Dagbladet.

FIFA har besluttet å utvide VM-sluttspillet til 48 lag i 2026 når mesterskapet skal avholdes i USA, Mexico og Canada. Hadde tallet vært like høyt i år, hadde trolig Zuccarellos favorittlag også fått være med.

DOMMERSNAKK: Svein-Erik Edvartsen forteller om VM-dømming. Programleder: Øyvind Godø / Nicolai Delebekk / Video: Per Ervland Vis mer Vis mer

Kritiserer Italia

Han er av norsk og italiensk opprinnelse, og Zuccarello har derfor lenge hatt en klar favoritt. Men for første gang siden 1958 er ikke Italia med i VM.

- Jeg har familie derfra, så jeg savner jo dem, forteller han.

Italia måtte ut i playoff mot Sverige, men tapte 1-0 over to kamper. Zuccarello tror ikke nødvendigvis at Italia ville vært en berikelse for VM i Russland.

- De spilte gørrkjedelig fotball mot Sverige i kvaliken, så det er nesten bedre at de får en wake-up call, mener han.

Støttet Ramos

Zuccarello er svært engasjert i fotball, og etter Champions League-finalen klarte han å hisse på seg en rekke Liverpool-supportere. Hockeyspilleren mente at Sergio Ramos ikke hadde gjort noe galt i duellen med Mohamed Salah, og at Norge kunne trengt vinnerskaller som han.

- Med Ramos gikk jeg ut og sa hva jeg mente, men alle trenger ikke å være enig med meg. Jeg har min mening om ting. At han ble skada, var jo leit. Det var ikke det jeg mente da jeg skrev det, men folk ble sinna, sier Zuccarello.

- Man trenger spillere som er villig til å ofre seg for lagkompiser. Gjør han noe ulovlig og får rødt kort, så straffer han laget. Får han ikke rødt kort, så har han ikke gjort noe veldig ulovlig. Det går på skjønn, legger han til.

- Pinlig

I VM har flere spillere fått kritikk for sutring og filming. Spesielt Brasils store stjerne, Neymar Jr., fikk gjennomgå. I åpningskampen mot Sveits gikk han i bakken en rekke ganger, og flere reagerte på brasilianerens teatralske oppførsel.

Slikt er ikke Zuccarello vant til fra sin hverdag som profesjonell utøver.

- Som hockeyspiller, så er ikke det akseptert i vår sport. Jeg har jo spilt fotball selv, så jeg vet at det gjør vondt å få knotter. Men det er visse som er verre enn andre, og det ser dumt ut i ny og ne. Når du får en liten klask på skuldra og kaster deg.

- Du sikter til Pepe?

- Ja, det er pinlig, mener Zuccarello.

I kampen mot Marokko ble Portugals rutinerte midtstopper klapset to ganger på skuldra, før han kastet seg i bakken.