Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zuccarello nådde 100 målpoeng i grunnspillet

- Det er en kul milepæl i karierren.

New York Rangers' Mats Zuccarello nådde sitt 100. poeng i grunnspillet i NHL da han scoret åpningsmålet i tirsdagens 5-0-seier mot Pittsburgh Penguins.

Nordmannen brukte bare 8 minutter og 23 sekunder på å nå milepælen da han sendte hjemmelaget i ledelsen.

- Det er 100 poeng mer enn jeg noen gang trodde jeg skulle få, så det er ålreit det. Det er en kul milepæl i karierren, sier Zuccarello til NTB.

Zuccarellos mål var et flott skudd som kom etter et godt forarbeid av nordmannens rekkekamerat Derek Stepan.

- Det var en bra jobb av Stepan på droppen, og så var det bare å fyre løs og håpe på det beste, sier Zuccarello.

Det var starten på Rangers' største seier for sesongen, attpåtil mot et av ligaens sterkeste lag. Martin St. Louis, Kevin Klein, Derick Brassard og Rick Nash scoret de fire andre målene.

Reiste seg Rangers hadde hatt en dårlig periode før møtet med Pittsburgh. Blåtrøyene hadde tapt fire av sine siste fem siste kamper, og hadde ikke vunnet i ordinær tid siden 5-4-seieren mot Minnesota Wild for to uker siden.

- De gangene man har litt motgang gjelder det å komme tilbake sånn som dette, sier Zuccarello om tirsdagens kamp.

Mot Penguins var Rangers overlegne og tok kommandoen fra start.

Verdens beste spiller Sidney Crosby ble stoppet gang på gang, og i angrep hadde Rangers en effektivitet som har manglet så langt i sesongen.

- I dag fortjente vi det. Vi spilte en bra kamp og de får noen sjanser, men ikke de altfor store, sier Zuccarello.

SCORET: New York Rangers' Mats Zuccarello har nådd sitt 100. poeng i NHL. Foto: Adam Hunger-USA TODAY Sports
SCORET: New York Rangers' Mats Zuccarello har nådd sitt 100. poeng i NHL. Foto: Adam Hunger-USA TODAY Sports Vis mer

Henrik Lundqvist holdt buret rent for andre gang i sesongen, og vartet opp med 33 redninger.

Snart forbi Shampo Zuccarello er nå en av to nordmenn som har notert seg for tresifret antall målpoeng i NHL. Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen er den andre.

42-åringen er den mest suksessfulle nordmannen i NHL-historien med 111 målpoeng. Men hvis Zuccarello fortsetter den gode formen vil han passere Shampo lenge før sesongen er over.

Men akkurat det har ikke Rangers-spilleren fokus på akkurat nå.

- Det er fortsatt tolv poeng igjen, og det er ganske mange poeng, så det er ikke noe jeg tenker mye på, sier Zuccarello.

7 poeng Zuccarello scoret 19 mål og hadde 40 målgivende pasninger i grunnspillet forrige sesong, og ble med det den nordmannen med både flest mål og flest målpoeng i én NHL-sesong gjennom tidene.

I år står nordmannen bokført med tre mål og fire målgivende pasninger på 14 kamper.

Neste kamp for Zuccarello og co. er på hjemmeis i Madison Square Garden mot Colorado Avalanche på torsdag. Allerede lørdag møtes Penguins og Rangers igjen, men denne gang i Consol Energy Center i Pittsburgh.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling