Oslo  20160904.
OL-kvalifisering ishockey: Norge-Frankrike (2-1). Mats Zuccarello Aasen snakker med pressen etter OL-kvalifiseringskampen i ishockey mellom Norge og Frankrike i Jordal Amfi søndag.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Oslo 20160904. OL-kvalifisering ishockey: Norge-Frankrike (2-1). Mats Zuccarello Aasen snakker med pressen etter OL-kvalifiseringskampen i ishockey mellom Norge og Frankrike i Jordal Amfi søndag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Mats Zuccarello, hockey

Zuccarello og Europa tapte første finalekamp

Canada vant 3-1 over Mats Zuccarello og hans europeiske lagkamerater i den første finalen i verdenscupen i ishockey.

Det sammensatte europeiske laget tok seg overraskende til finalen med seier mot Sverige i semifinalen. Men i den første av tre finalekamper i Toronto tirsdag ble hjemmefavorittene for sterke, slik de også var da de to lagene møttes tidligere i turneringen.

Canadas førsterekke anført av Sidney Crosby ble for sterke og sto bak to av lagets tre mål.

– Vi føler oss bra sammen. Jeg synes vi gjorde mye bra, men vi flyttet ikke pucken hundre prosent og oppholdt oss mer i egen sone enn vi hadde ønsket. Vi har mer å gå på, men kjemien er der, sa Crosby etter kampen.

Gnistret ikke

Den store entusiasmen var ikke å spore i Air Canada Centre, ifølge det svenske nyhetsbyrået TT. Publikum lot seg ikke oppildne på samme måte som i et møte med landslag som Sverige, Russland eller USA. Heller ikke på isen gnistret det da Canada sørget for en oppskriftsmessig seier over gjestene.

– Det var som en førsesongkamp, sier en journalist som følger den nordamerikanske hockeyligaen.

Brad Marchand ga Canada ledelsen allerede etter vel to minutter i første periode, og Steven Stamkos fulgte opp med scoring etter vel 13 minutter. I andre periode reduserte slovakiske Tomas Tartar for Europa, men canadierne slo tilbake i tredje periode. Patrice Berger fastsatte sluttresultatet til 3-1.

Zuccarello poengløs

Mats Zuccarello var totalt sett på isen i 17 minutter og 28 sekunder, men noterte seg ikke for målpoeng denne gangen.

Den neste finalekampen spilles torsdag. Det spilles best av tre kamper i finalerunden, så canadierne kan sikre seieren i turneringen allerede da.

– Vi har en klar følelse av at dette ikke er over. Vi vet at vi kan vinne den neste kampen, sa Europa-lagets danske forward Frans Nielsen.

Zuccarello har vært sentral for Europa i verdenscup-turneringen. Han bidro til at Sverige ble slått i semifinalen.

(NTB)