KLARE FOR SLUTTSPILL: Mats Zuccarello Aasen og hans New York Rangers ble i natt klare for NHL-sluttspillet etter 4-3-seier over Carolina Hurricanes. Her er nordmannen i duell mot Florida Panthers' Peter Mueller tidligere i uka. Foto: AP Photo / J Pat Carter / NTB Scanpix
KLARE FOR SLUTTSPILL: Mats Zuccarello Aasen og hans New York Rangers ble i natt klare for NHL-sluttspillet etter 4-3-seier over Carolina Hurricanes. Her er nordmannen i duell mot Florida Panthers' Peter Mueller tidligere i uka. Foto: AP Photo / J Pat Carter / NTB ScanpixVis mer

Zuccarello og Rangers klare for NHL-sluttspillet

Dermed blir ikke «Zucca» med Norge til VM.

Mats Zuccarello Aasen og hans New York Rangers vant 4-3 etter forlengning mot Carolina Hurricanes og er klare for NHL-sluttspillet i ishockey.

19 minutter på isen Ryan Callahan ble den store helten for Rangers. Han satte inn seiersmålet via stangen 2.55 minutter ut i forlengningen. Dermed er laget sikret en plassering blant de åtte beste i Eastern Conference og får billett til sluttspillet.

- Det er utrolig deilig. Vi har en kamp igjen og slipper å ha kniven på strupen der. Seieren satt langt inne i dag, og vi hadde mange sjanser. Nå er vi klare for sluttspillet, og der kan alt skje, sa Zuccarello til NRK.

Nordmannen fikk nærmere 19 minutter spilletid og ble kreditert med to skudd mot mål, men han noterte seg ikke for målpoeng. Han var på isen ved to av New York Rangers' scoringer.

Ikke til VM Siden Rangers kvalifiserte seg til sluttspillet, vil Zuccarello ikke bli med i den norske VM-troppen. Ishockey-VM starter neste helg.

- Det hadde selvfølgelig vært moro å spille VM, men dette er laget mitt. Så lenge vi har en sjanse til å kjempe om Stanley Cup, får man være litt egoistisk og si at det er det viktigste for meg akkurat nå, sier NHL-proffen.

Rangers holder i øyeblikket sjuendeplassen i Eastern Conference, men kan klatre ytterligere en plass. Det vil gi laget bedre seeding i sluttspillet. Rangers spiller sin siste grunnspillkamp mot New Jersey Devils lørdag.

(NTB)