MATCHVINNER: New York Rangers-spiller Rick Nash feirer etter scoringen som gjorde ham til matchvinner i tirsdagens oppgjør mellom Rangers og Canadiens i New York. Foto: Frank Franklin II / AP / NTB scanpix<div><br></div>
MATCHVINNER: New York Rangers-spiller Rick Nash feirer etter scoringen som gjorde ham til matchvinner i tirsdagens oppgjør mellom Rangers og Canadiens i New York. Foto: Frank Franklin II / AP / NTB scanpix

Vis mer

Ishockey:

Zuccarello og Rangers slo tilbake mot Montreal

New York Rangers utlignet i sluttspillet mot Montreal Canadiens med 2-1-seier på hjemmeis i Madison Square Garden.

Med seieren står det nå helt likt mellom de to lagene etter fire kamper i sluttspillrunden.

– Jeg følte det var fortjent. Vi var det bedre laget. Vi burde ha scoret et par til, men sånn er det. Det holder med 2-1, sier Mats Zuccarello til NTB.

Rangers hadde ikke vunnet en sluttspillkamp i Madison Square Garden på nesten to år, men natt til onsdag klarte de endelig å snu den vonde trenden.

Jesper Fast ga hjemmelaget ledelsen 1–0 midtveis i første periode, men bortelaget svarte ved Torrey Mitchell. Fem minutter ut i andre periode tok Rangers tilbake ledelsen ved Rick Nash. Flere scoringer ble det ikke.

Sliteseier

Med tap ville Rangers kun vært en kamp unna å bli slått ut av NHL-sluttspillet og fra start var det tydelig at spillerne forsto alvoret. New York-laget vant skuddstatistikken 32–24 og hadde hele 43 taklinger mot Montreals 25.

Sisteskansen Henrik Lundqvist skal ha mye av æren for seieren. Svensken vartet opp med flere feberredninger og stoppet i alt 23 skudd. De få gangene han slet fikk han hjelp av lagkameratene som da Zuccarello blokkerte et skudd med 13 minutter igjen av kampen, og avverget utligning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hver eneste kamp hvor Rangers vinner er en sliteseier. Det er det vanlige. Alle blokkerer skudd og alle ofrer seg. Det er moro å se. Det er sånn det er i playoff, sier Zuccarello.

Nye rekker

Rangers-trener Alain Vigneault tok grep etter søndagens tap og endret på rekkene. Zuccarello ble satt i rekke med Kevin Hayes og JT Miller. Selv om det ikke ble scoring var 29-åringen fornøyd med egen prestasjon.

– Jeg synes rekka vår gjorde det veldig bra. Vi skapte mange sjanser. De fleste rekkene spilte veldig bra. Det var en mye bedre kamp i dag. Det var moro, sier Zuccarello, som fikk 17 minutter på isen.

Andreas Martinsen var ikke med i troppen til Canadiens. Det er andre kamp på rad hvor nordmannen har blitt vraket. Neste sluttspillkamp er natt til fredag norsk tid i Montreal.

– Den kampen her er glemt nå. Nå er det 2–2 i kamper og best-av-tre så vi får ta med oss det gode og så er det en ny kamp igjen ganske raskt, sier Zuccarello.

(NTB)