JUBEL: Rangers-spillerne Benoit Pouliot og Mats Zuccarello Aasen jubler etter at Pouliot har sendt New York-laget i ledelsen mot Los Angeles King. Foto: AP Photo/Kathy Willens
JUBEL: Rangers-spillerne Benoit Pouliot og Mats Zuccarello Aasen jubler etter at Pouliot har sendt New York-laget i ledelsen mot Los Angeles King. Foto: AP Photo/Kathy WillensVis mer

Zuccarello og Rangers slo tilbake

Vant nervedrama på hjemmebane i natt.

NEW YORK (Dagbladet): Mats Zuccarello Aasen (26) og lagkameratene i New York Rangers har tapt alle de tre første Stanley Cup-finalekampene mot Los Angeles Kings. Den fjerde kampen ble spilt i Madison Square Garden i natt norsk tid. Det ble et nervedrama og en tøff fysisk kamp.

Vinneren av den mest prestisjetunge ishockey-cupen i verden, er den som vinner flest av de maksimalt sju finalekampene. Zuccarello har tidligere sagt at å vinne denne cupen ville være større en å vinne både OL og VM. I natt var det dermed vinn eller forsvinn for ham og Rangers.

I tredje peroiode ble Rangers hardt presset av Kings-spillerne, men den svenske supermålvakten, Henrik Lundqvist, sørget for at New York-laget klarte å holde på 2-1-ledelsen.

Dypt frustrerte I de tre tidligere kampene har ikke Rangers hatt marginene på sin side, og etter kampen mandag var Zuccarello og de andre Rangers-spillerne dypt frustrerte. Siden har de forsøkt å riste av seg skuffelsen, og laget virket heltent da det gikk på isen i den fjerde finalekampen. Og endelig lyktes de.

Men det var først da Rangers fant nettmaskene etter 7 minutter og 25 sekunder at kampen virkelig tok av. Rangers-spiller John Moore fyrte løs fra blueline og via kølla til Benoit Pouliot og i mål. Publikum eksploderer i et jubelbrøl.

Slo tilbake Mens Zuccarello er sendt av banen i to minutter for å forsinke spillet, er Kings farlig frampå. Pucken er i ferd med å skli sakte over målstreken, men en Rangers-spiller får feid den unna i siste øyeblikk.

I andre periode tok både tempoet, intensiteten og det fysiske spillet seg opp.  Først ledet Rangers an, og drøyt seks minutter inn i perioden klarer Rangers' Martin St. Louis å øke ledelsen til 2-0. Deretter tok Kings mer og mer over.

Et par minutter seinere klarer Rangers-backen Dan Girardi å gi fra seg pucken til Kings' Dustin Brown ved midtsirkelen. Brown kontrer lynraskt og overlister Rangers svenske keeper-helt Henrik Lundqvist og sender pucken i mål.