Zuccarello og Rangers tapte ellevilt hockeydrama

Kjempet seg imponerende tilbake i kampen, men ble til slutt slått av Montreal Canadians.

Montreal Canadians - New York Rangers  7-4

(Dagbladet): Mats Zuccarello og New York Rangers kunne ha sikret seg plass i finalen i Stanley Cup-sluttspillet, men måtte gi tapt etter en ellevill kamp mot Montreal Canadians.

— I hele matchen gjorde vi feil, og det straffer seg mot gode lag. Vi var ikke gode nok i dag til å vinne. Det er veldig surt og sånn er det bare. De hadde kniven på strupen og var mer desperate enn oss, sier en skuffet Zuccarello til NRK.

Når står det 3-2 i kamper i best av sju-serien. Rangers får en ny sjanse til å sikre seg finaleplassen dersom de vinner i Madison Square Garden på torsdag. Da blir i så fall Zuccarello første nordmann som spiller om Stanley Cup-trofeet.

Kampen utviklet seg til å bli litt av et drama, med hele 11 mål totalt. Montreal Canadiens fikk muligheten til overtallsspill allerede etter 22 sekunder. Det ga hjemmmelaget mulighet til å ta kontroll på kampen - noe de også gjorde da P.K. Subban skjøt fra distanse og Galchenyuk styrte skuddet i mål.

Men Rangers kjempet seg raskt tilbake i kampen og ti minutter ut i åpningsperioden ordnet Derek Stepan utlikning, men bare to minutter senere sendte Tomas Plekanec vertene i ledelsen igjen.

Zuccarello hadde en kjempesjanse til å score da Rangers var i overtall like etter første pause, men det ble i stedet Montreals Max Pacioretty som fikk æren av å øke til 3-1. Få sekunder etter at Zuccarello hadde sonet ferdig to minutter for angrep på keeper, økte Rene Bourque til 4-1.

Rangers keeper Henrik Lundqvist, som har stått ekstremt bra hele sluttspillet, hadde ikke en bra kveld og ble byttet ut. Et nytt håp ble tent da Rick Nash reduserte til 2-4. Stepan scoret sitt andre mål for kvelden, og Chris Treider sørget for utlikning.

Men så klinket Borque inn to mål. Kampen var definitivt over da David Desharnais styrte inn 7-4 i et tomt Rangers-bur i en periode hvor det florerte med utvisninger.

Mats Zuccarello var på isen i 16 minutter og 30 sekunder og endte på -2 i pluss-/minusstatistikken. Som i de tre foregående kampene i sluttspillserien mot Montreal hadde nordmannen ingen mål eller målgivende pasninger.

(Dagbladet/NTB)