Zuccarello på vei bort fra Rangers hevder NHL-ekspert

Ny signering kan stoppe Rangers-karrieren.

 GOD:  Mats Zuccarello Aasen gjorde en god figur i Rangers-drakta forrige sesong. Her jubler han for mål mot Washington Capitals, som Rangers sendte ut av Stanley Cup-sluttspillet. Foto: Nick Wass/ Scanpix.
GOD: Mats Zuccarello Aasen gjorde en god figur i Rangers-drakta forrige sesong. Her jubler han for mål mot Washington Capitals, som Rangers sendte ut av Stanley Cup-sluttspillet. Foto: Nick Wass/ Scanpix.Vis mer

(Dagbladet) Fra og med fredag kunne NHL-klubbene signere såkalte «Free Agents». Spillere som ikke er under kontrakt. Mats Zuccarello Aasen fikk selv et «kvalifiserende tilbud» av Rangers, slik at de fortsatt kan forhandle med nordmannen, selv om andre klubber kommer på banen.

Rangers benyttet også muligheten til å sikre seg en ny spiller i Zuccarellos posisjon.

Benoit Pouliot spilte i fjor for Tampa Bay Lightning, men er nå er klar for New York-klubben. 26-åringen skrev under på en ettårskontrakt.

- Nordmannens tid forbi Nå skriver New York Posts Larry Brooks, at signeringen kan stoppe Zuccarellos Rangers-karriere.

- Pouliots ankomst sammen med Dominic Moore og Aaron Johnson har gitt mer dybde i stallen, og kan være et tegn på at nordmannens tid på Broadway er forbi, skriver Brooks.

Brooks har fulgt Rangers i en årrekke og kjenner til det meste som foregår i klubben som spiller sine hjemmekamper i Madison Square Garden.

I følge Brooks er Pouliot en helt annen spillertype enn Zuccarello.

- Han er større og bedre på skøyter enn nordmannen, men han er ikke nærheten av være like kreativ og teknisk som Zuccarello, skriver han.

I tillegg til nordmannen er det tre nøkkelspillere som ikke har signert for neste sesong.

Derek Stepan, Ryan McDonagh og Carl Hagelin er alle «på vent» akkurat som Zuccarello Aasen.

I NHL opererer de med lønnstak, noe som innebærer at det er begrensa hvor mye klubbene kan ha i lønnsutgifter. De tre nevntes lønninger er ventet å ta store deler av Rangers har igjen av potten.

AHL-spill Om Rangers har råd til å beholde alle er uvisst, og skulle de få til avtaler med alle tre, kan det bety at «Zucca» må belage seg på en del spill i AHL (farmerligaen).

Zuccarello har selv uttrykt et ønske om å bli værende i New York. 25-åringens agent Erik Ryman har også uttalt at han tror de vil bli enige om en avtale med den tradisjonsrike klubben.

 KAN FORSVINNE FRA RANGERS:  Mats Zuccarello Aasen. Foto: Roy Wahlstrøm / Dagbladet
KAN FORSVINNE FRA RANGERS: Mats Zuccarello Aasen. Foto: Roy Wahlstrøm / Dagbladet Vis mer