JA TIL NHL - NEI TIL NORGE: Landslagssjef Roy Johansen (t.v) må klare seg uten landslagsstjernen Mats Zuccarello Aasen, etter at Zucca nå har fått et konkret tilbud om retur til NHL og New York Rangers. Foto: Roy Wahlstrøm
JA TIL NHL - NEI TIL NORGE: Landslagssjef Roy Johansen (t.v) må klare seg uten landslagsstjernen Mats Zuccarello Aasen, etter at Zucca nå har fått et konkret tilbud om retur til NHL og New York Rangers. Foto: Roy WahlstrømVis mer

Zuccarello sier nei til VM-spill for Norge

Skal spille resten av sesongen for New York Rangers.

(Dagbladet): Mats Zuccarello Aasens svenske agent Erik Ryman bekrefter overfor Dagbladet at de har mottatt et konkret forslag fra New York Rangers om retur til klubben for resten av sesongen.

- Avtalen er ikke signert ennå, men vi har iallfall fått et forslag. Nå gjenstår det å få til en løsning om at han slippes fra sin russiske klubb Metallurg Magnitogorsk. De må godkjenne og skrive under på avtalen, sier Erik Ryman til Dagbladet.

Metallurg må si ok - Kan det hende at de setter seg på bakbeina og velter hele overgangen?

- Nei, det skal ikke være noe problem, lover Ryman.

Zuccarello selv håpet på en avtale over flere år, men i første omgang er det ut sesongen som gjelder.

- Mats sin drøm I avtalen med Rangers må Zuccarello også si fra seg VM-spill for Norge i Stockholm i mai. Den avgjørelsen gjelder enten Rangers kvalifiserer seg til NHL-sluttspillet eller ikke.

- Det er selvsagt litt leit at Mats ikke får spille, men en retur til NHL og Rangers har vært hans drøm, sier Ryman.

Mats Zuccarello Aasen har hele tiden vært klar på at han skal ha en såkalt enveiskontrakt med Rangers for at det skal være aktuelt for han å reise fra hans økonomisk lukrative avtale i russisk hockey.

Det vil si at han skal ha lik lønn enten han spiller i NHL eller blir flyttet ned til farmerlaget.

I og med at avtalen bare strekker seg ut inneværende sesong, så ble det kravet aldri noe problem.

- Vi ønsker selvsagt å få til en avtale over flere sesonger, men Mats' framtid i Rangers skal vi snakke mer om etter sesongen. Nå blir det full fokus på å prestere resten av denne sesongen. Det er hva han presterer nå som vil legge grunnlag for mulighetene de neste årene, sier Erik Ryman.

Mot Roys råd Landslagssjef Roy Johansen ønsker landslagsstjernen lykke til i NHL-comebacket, men han legger ikke skjul på at hans råd til tidvis skadeplagede Zuccarello var å prioritere trening og å gjøre et god VM-sluttspill for Norge.

- Et sluttspill i NHL er veldig tøft, og det er fort gjort å pådra seg en ny skade, sier Roy Johansen til Dagbladet.

I flere dager var Mats Zuccarello Aasen den eneste spilleren som hadde sluttet seg til landslagssjefen VM-oppkjøring, etter at Zuccarello og Metallurg røk ut av sluttspillet i KHL.

Zuccarello ble kjørt knalltøft på trening på Jordal Amfi av landslagssjefen, som nå altså ikke får nytte av en av Norges største hockeyprofiler i jakten på et ny VM-kvartfinale i ishockey.

- Da har vi iallfall klargjort Zuccarello for en retur til NHL. Det er bare å ønske han lykke til, sier Roy Johansen.