Zuccarello sliter fremdeles med taleevnen

- Ikke sikkert det blir bedre enn dette.

STAVANGER (Dagbladet): NHL-proff Mats Zuccarello Aasen (27) er på plass i Stavanger i forkant av morgendagens to veldedighetskamper til inntekt for Right To Play i DNB Arena. Med seg på turen har New York Rangers-spilleren fire lagkamerater fra USA. I morgentimene var det derfor en stjernespekket kvintett, bestående av Derick Brassard, Carl Hagelin, Chris Kreider, Kevin Hayes og «Zucca», som stilte til pressekonferanse i Norges oljehovedstad. 

Det norske medier ønsket å få svar på var imidlertid hvordan det går med helsa til 27-åringen. Han pådro seg et kraniebrudd under kamp 24. april da han ble truffet av en puck i hodet. Men det var først i begynnelsen av juni verden fikk vite hvor alvorlig skaden var. Da fortalte Zuccarello at han blant annet hadde mistet taleevnen og følelsen i den ene armen. 

Nå er han innforstått med at han aldri kommer til å bli 100 prosent frisk igjen. 

- Jeg er vel så bra som jeg kan få blitt nå. Snakkingen er ikke helt i hundre. Det er noen ord og bokstaver jeg sliter med innimellom. Det er ikke sikkert det blir å så mye bedre enn dette, men jeg klarer meg, sier Zuccarello.

Gjør comeback Rangers-spilleren er likevel positiv og gleder seg heller over at han er tilbake på is i kampsituasjon i morgen. 

- Jeg har ikke rørt meg så mye de siste åtte ukene. I morgen har det gått to måneder og det er derfor jeg kan spille, sier Zuccarello om tida legene ba han ta det rolig.

Samtidig forteller han hvorfor Right To Play betyr så mye for ham.

- Right To Play er jo en organisasjon som utdanner barn gjennom lek. Det er en viktig faktor for at jeg ville være ambassadør. Jeg har alltid vært leken av meg, men det er ikke alle barn i verden som er like privilegerte som oss i Norge. Når du er et barn, bør det være en selvfølge, sier Zuccarello. 

- Utrolig kult Han var også glad for å ha med seg kompisene fra New York Rangers. Brassard er i Stavanger for første gang og gleder seg til å se byen. 

- Jeg ville gjerne vært her i fjor, men det er virkelig spennende å være her nå for å støtte «Zuke». Vi ville også se Norge. Han har sagt mye fint om landet. Vi hadde en fin middag sammen i går. Nå ser vi frem til å tilbringe flere dager her, sier Brassard.

Svenske Hagelin var med på veldedighetskampen i 2014 og forteller at han stortrivdes under oppholdet.

- Jeg hadde det utrolig kult i fjor. Jeg var i Stavanger i fire dager og fikk bli kjent med byen, samtidig som vi fikk inn mye penger. Det er moro at også andre spillere fra laget har blitt med. Det blir også fint å se andre deler av byen. Vi skal blant annet opp i helikopter, så jeg gleder meg til de tre neste dagene, sier Hagelin.

MØTTE PRESSEN: Mats Zuccarello Aasen er tilbake i Norge og har med seg Kevin Hayes, Derick Brassard, Carl Hagelin og Chris Kreider. Foto: Joachim Baardsen/Dagbladet
MØTTE PRESSEN: Mats Zuccarello Aasen er tilbake i Norge og har med seg Kevin Hayes, Derick Brassard, Carl Hagelin og Chris Kreider. Foto: Joachim Baardsen/Dagbladet Vis mer