NHL

Zuccarello strålte med to assist og scoring i storseier

Rangers stormer videre.

SE HØYDEPUNKTENE: Zucca strålte i storseieren. Video: Viasat

Mats Zuccarello strålte da New York Rangers fortsatte sin gode sesongstart med 7-2 mot Vancouver Canucks. Nordmannen bidro med to assist og én scoring.

Spillemessig var det vertene fra Canada som åpnet kampen best, men et øyeblikks magi av Mats Zuccarello og J.T. Miller gjorde at det var Rangers som gikk opp i 1-0-ledelse like før første periode var over.

Etter en god redning av Henrik Lundqvist fikk Rangers en overgangsmulighet de utnyttet til det fulle. Pucken endte hos Zuccarello på høyresiden som slo en perfekt pasning til Miller, som i sin tur styrte ballen mellom sine egne bein og Canucks-målvaktens bein.

I krysset

I annen periode sørget scoringer av Kevin Hayes og Brandon Pirri for 3-0, før Brandon Sutter reduserte til 3-1.

I tredje periode ble det likevel aldri spennende. To minutter ut i sluttperioden scoret Hayes 4-1, før Miller igjen var frampå og scoret 5-1 etter pasning fra Zuccarello. Da var det fremdeles spilt under tre minutter av siste periode.

Markus Granlund reduserte til 5-2 for Canucks med knapt sju minutter igjen på klokka, men bare halvannet minutt senere slukket Zuccarello alt håp for vertene da han plasserte pucken i krysset fra kort hold.

To minutter før slutt fikk Nick Holden æren av å fastsette sluttresultatet til 7-2.

13 målpoeng

Med tre målpoeng er Zuccarello oppe i 13 målpoeng denne sesongen. Så langt har det blitt sju mål og seks målgivende pasninger.

Seieren gjør at Rangers øker sin ledelse i øst. Etter 17 kamper er fasit 13 seirer og kun fire tap. Det gir 26 poeng. Kun Montreal Canadiens er bedre i NHL med sine 28 poeng.

Målforskjellen 72-38 er imidlertid soleklart best i ligaen. Nærmest er nevnte Canadiens med 56-38.

Neste kamp for Rangers er borte mot Columbus Blue Jackets lørdag. Deretter venter en tøff og intens uke med fire kamper – deriblant et dobbeltoppgjør mot regjerende Stanley Cup-vinner, Pittsburgh Penguins.

(NTB)