Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zuccarello-tallene som vil overraske fansen

Serieåpner mot regjerende mester natt til torsdag.

 TOPP 15 i LIGAEN:  Mats Zuccarello og New York Rangers serieåpner natt til torsdag norsk tid. Nordmannen er en av spillerne som har produsert flest mål i spill fem mot fem i de siste årene. Foto: Brad Penner / NTB Scanpix.
TOPP 15 i LIGAEN: Mats Zuccarello og New York Rangers serieåpner natt til torsdag norsk tid. Nordmannen er en av spillerne som har produsert flest mål i spill fem mot fem i de siste årene. Foto: Brad Penner / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til torsdag norsk tid droppes den første pucken i årets NHL-sesong. Norge har en representant i årets NHL-sesong til å begynne med, ettersom Andreas Martinsen ble sendt ned til Colorado Avalanches farmerlag for ei uke siden.

Dermed er Mats Zuccarello vårt lands eneste representant som han har vært de foregående sesongene. Hans New York Rangers åpner mot regjerende Stanley Cup-mester Chicago Blackhawks. Laget som Rangers så gjerne skulle møtt i en finale. Men slik gikk det ikke.

I siste hinder ble New York-laget slått ut, uten Zuccarello på banen. Kapteinen Ryan McDonaghs skudd traff «Zucca» i hodet, og satte han ut av spill tidlig i sluttspillet. Og akkurat det blir trukket fram som en av hovedårsakene til at Rangers aldri nådde Stanley Cup-finalen i vår.

- Blant ligaens beste USA Today har tatt et dypdykk i NHL-tallene, og presenterer ti funn, som vil overraske en rekke fans.

På toppen av lista finner vi Mats Zuccarello. Avsnittet er tittelert: Zuccarello kan bli en All Star.

- Ser man på hans totaltall for de to siste sesongene, ville det vært overraskende, men Zuccarello er en topprekkespiller. Hans produksjon i fem mot fem har vært blant ligaens beste de to siste årene, står det skrevet.

Zuccarello er konkret nummer 15 på lista (minimum 2000 minutter) med 2,18 poeng per 60 minutter i snitt. Det er bedre enn blant annet Jakub Voracek, som i fjor var ligaens fjerde beste poengplukker.

Det som taler mot 28-åringen, er at produksjonen i overtall ikke var like god.

- Det er ikke dumt å tenke at Rangers ville ha nådd sin andre strake Stanley Cup-finale hvis Zuccarello hadde vært frisk, skriver journalisten.

- Man så hvor viktig han virkelig er for Rangers da han ble skadet i fjor. Rekkekameratene hans produserte også mindre, sier TV 2s hockeyekspert Bjørn Erevik til Dagbladet.

Martin St. Louis har lagt skøytene på hylla, noe som åpner for mer Zuccarello-tid i overtall.

- Han kommer trolig til å få en større rolle i overtall. Han var veldig god i den første treningskampen han spilte. Det virker som han fortsetter der han slapp, fortsetter Erevik.

All Star-sjanse En gang tidligere har en nordmann blitt tatt ut til NHLs All Star-kamp. Det skjedde i 2002 da Espen Shampo Knutsen ble tatt ut til å representere verdenslaget.

TV 2s ekspert tror ikke det er utenktelig at vi får en ny nordmann på lista.

- Det er absolutt mulig. Da han må han produsere like mye fra start av som han gjorde for to år siden.

- Skyte mer Zuccarello har fått et par treningskamper og er igjen spilleklar for Rangers. Oslo-gutten håper å vise seg som en mer komplett spiller ved å skyte mer.

- Jeg prøver å skyte litt mer, men det er ikke sånn at alt går inn akkurat nå, sier Zuccarello til NTB.

Han scoret da han gjorde comeback for New York-laget i årets første treningskamp. I de to neste gikk han målløs av banen.

- Da må de (motstanderne) ta hensyn til at jeg kan skyte og ikke bare sentre, sier Rangers-vingen.

Trener Alain Vigneault snakket mandag med pressen. Han trekker fram Rangers´ fysiske styrke før årets sesong.

- Se på Zuccarello. Han er ikke den største spilleren, men han spiller fysisk så fort han får muligheten. Det er det flere som gjør.

I tillegg til innsatsen på banen mener Erevik at en av «Zuccas» styrker er utenfor.

- Han har en viktig rolle i laget og i garderoben. Han er godt likt av samtlige og har opparbeidet seg en «standing» som er helt unik.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!