Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mats Zuccarello i New York Rangers

Zuccarello usikker på framtida: - Vet jeg kan bli byttet bort

Mats Zuccarello har bygd som opp som en av New York Rangers største spillere. Likevel vet ikke nordmannen om han får spille i klubben neste sesong.

STJERNESPILLER: Mats Zuccarello håper at han får fortsette som Rangers-spiller, men ryktene om nordmannen avtar ikke. Foto: Kostas Lymperopoulos/CSM
STJERNESPILLER: Mats Zuccarello håper at han får fortsette som Rangers-spiller, men ryktene om nordmannen avtar ikke. Foto: Kostas Lymperopoulos/CSM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mats Zuccarello og New York Rangers har lagt bak seg en trøblete sesong i NHL. Rangers endte aller sist i sin avdeling og lagets trener gjennom fem år, Alain Vigneault, fikk sparken ved sesongslutt.

I ukene som har fulgt har det vært mye usikkerhet rundt klubben. Etter en dårlig sesong har klubbledelsen sett på muligheten til å bytte flere av spillerne, og spillerstallen har gjennomgått store endringer.

- Jeg synes det gikk veldig fort fra å være et lag med en god stamme og mange spillere som har vært der lenge, til å bli veldig få av oss igjen. Det synes jeg gikk litt for fort, forteller Zuccarello til Dagbladet.

I tillegg til spillerne som må bytte klubb og flytte til en annen by, går endringene også ut over de som blir igjen.

- Det er veldig leit å miste gode venner, og spillere man har spilt med gjennom mange år. Plutselig kommer du tilbake og tenker «wow, nå var det mye nytt». Det er en prosess det også, å lære og kjenne nye folk, men det er en del av greia. Alt er en business, forteller Norges største ishockeystjerne.

Vet ingenting om framtida

Etter åtte år i Rangers har Zuccarello vokst seg til å bli en av klubbens aller største profiler. Nordmannen er en av fansens største favoritter, og det er umulig å gå på kamp i New York uten å se flust av drakter med «Zuccarello 36» på ryggen.

Likevel er den norske stjerna på ingen måte fredet i Rangers. Tvert imot. Etter sesongslutt har ryktene svirret om Zuccarellos framtid. Det er en hverdag han har blitt vant til.

- Sånn har det vært lenge. Forrige gang jeg signerte kontrakt for tre eller fire år siden, skulle jeg bli byttet bort da også. Jeg skulle bli byttet bort under hele sesongen i år og nå på sommeren. Jeg vet at jeg kan bli byttet bort og jeg vet at om jeg blir det, så får jeg en fin utfordring i et nytt lag i NHL - i verdens beste liga.

- Hva er status nå?

- Jeg vet akkurat like mye som deg, eller om du vet noe nytt så må du fortelle meg det, smiler Zuccarello, før han legger til:

- De gangene jeg har pratet med laget om dette, så har de sagt at det ikke har skjedd noe. Men får de tilbud og de ikke kan si nei, så skjer det. Jeg tenker ikke så mye på det for å være ærlig. Jeg får ikke styrt det der, og får bare se hva utfallet blir. Må jeg dra, får jeg forhåpentligvis noe utrolig kule år i en ny klubb også.

- Må tenke på deg selv

De nye spillerne som kommer inn dørene på Madison Square Garden er potensielt nye kamerater for Zucca, men de kan fort bli hans største konkurrenter også.

- Du må tenke litt kynisk, du må tenke på deg selv, sier han.

Men det er ikke alltid så lett. Nordmannen er nemlig svært opptatt av å skape et godt lagmiljø.

- Jeg prøver å inkludere alle. Men når du er ung og lovende må du vise at du fortjener spilletid og en status i spillergruppa. Det har alle gått gjennom. Nå er jeg på toppen, og da føler jeg at jeg fortjener å være her. Den læringskurva er viktig, mener Zuccarello.

11. august samler Zuccarello og lagkamerat Henrik Lundqvist stjerner og publikum til «Henke & Zucca Summer Classics 2018» på Ullevaal Stadion. Foreløpig er det solgt 15 000 billetter til arrangementet, hvor gamle helter som Peter Forsberg og Mats Sundin også kommer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!