VERST: Mats Zuccarello kommer aller dårligst ut i statistikken som viser hvordan laget har gjort det med en gitt spiller på isen. Foto: Kostas Lymperopoulos/CSM
VERST: Mats Zuccarello kommer aller dårligst ut i statistikken som viser hvordan laget har gjort det med en gitt spiller på isen. Foto: Kostas Lymperopoulos/CSMVis mer

Zuccarello verst på statistikk

Zuccarello verst på NHL-statistikk: - Jeg er ræva framover

På den viktige +/--statistikken, som viser hvordan laget har gjort det med en gitt spiller på isen, kommer Mats Zuccarello aller dårligst ut av NHL-spillerne.

Det er tunge tider for den norske ishockeyproffen og hans New York Rangers. Laget har tapt åtte av ti kamper og ligger på bunnen av sin divisjon i NHLs østre avdeling.

Zuccarello har bidratt med sju poeng, men en annen viktig NHL-statistikk er lite hyggelig lesing for nordmannen. På statistikken som teller antall mål for og imot med en gitt spiller på banen, står han bokført med 11 minuspoeng. Det er aller verst i den nordamerikanske ishockeyligaen.

- Det har gått radig inn bakover. Visse tider i sesongen går pucker inn. Det er ikke noe å gjøre med det. Vi er fem mann der ute, og det er tilfeldig, sier Zuccarello til Nettavisen.

Samtidig tar han en solid dose selvkritikk for sitt offensive bidrag.

- Det som påvirker meg mer, er at jeg er ræva framover. Jeg skaper ingenting. Null og niks. Det er for dårlig.

Foran Zuccarello på +/--lista ligger Kris Letang (Pittsburgh Penguins) og Oliver Ekman-Larsson (Arizona Coyotes) med -9. Heller ikke Mike Zibanejad, en annen Rangers-stjerne, kommer heldig ut med sine åtte minuspoeng.

Statistikken toppes av en kvintett med ti plusspoeng: Derick Brassard (Ottawa Senators), Dustin Brown, Anze Kopitar (begge Los Angeles Kings), Auston Matthews (Toronto Maple Leafs) og Anton Strålman (Tampa Bay Lightning).

(NTB)