Zuccarellos trener fikk fyken

Tortorella ferdig i Rangers.

UTE: New York Rangers har kvittet seg med trener John Tortorella. Foto: SCANPIX/AP/Charles Krupa
UTE: New York Rangers har kvittet seg med trener John Tortorella. Foto: SCANPIX/AP/Charles KrupaVis mer

John Tortorella, som har vært Mats Zuccarello Aasens trener i New York Rangers, har fått sparken. Det meldte klubben onsdag.

Tortorella førte laget til semifinale i Stanley Cup-sluttspillet forrige sesong, men i år ble det exit i kvartfinalen mot Boston Bruins. Det var ikke godt nok for New York Rangers-direktør Glenn Sather, som selv tok avgjørelsen om å gi Tortorella sparken.

Manglende resultater var årsaken til at den frittalende treneren ikke fikk fortsette. Sather kunne opplyse at Tortorella var overrasket da han fikk beskjeden om at han hadde fått sparken.

- Hver eneste trener har en viss holdbarhet. Jeg har fortalt alle jeg har ansatt at det kommer til et punkt da det er tid for endringer, sa Sather.

- Vårt mål er å vinne Stanley Cup, og vi greide ikke det denne sesongen heller, og jeg måtte ta den avgjørelsen jeg tok, sa Sather, som håpet å ha en ny hovedtrener på plass innen NHL-draften 30. juni.

Tortorella kom til New York Rangers midtveis i 2008-09-sesongen og ble den 34. treneren for klubben. Med Tortorella som trener tok Tampa Bay Lighting hjem Stanley Cup-pokalen i 2004. Han ble den første amerikanskfødte treneren som vant 400 kamper som trener.

Før han ble trener i Tampa Bay var han assistenttrener i Rangers i 1999-2000-sesongen.

(NTB)