MISTET TALEEVNEN: Mats Zuccarello forteller nå hvor alvorlig skaden han pådro seg i april var. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MISTET TALEEVNEN: Mats Zuccarello forteller nå hvor alvorlig skaden han pådro seg i april var. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Zuccas hemmelige drama: Fikk brudd på hodeskallen og mistet taleevnen

- Jeg var redd.

(Dagbladet): Natt til fredag 24. april ble New York Rangers-spiller Mats Zuccarello Aasen (27) truffet av en puck i ansiktet i kampen mot Pittsburg Penguins.

Det ble raskt kjent at nordmannen hadde pådratt seg en hjernerystelse, men i dag fortalte Zuccarello for første gang om den hittil ukjente dramatikken som fulgte i ukene etterpå.

- Jeg pådro meg et brudd i hodeskallen. Jeg mistet taleevnen og deler av følelsen i den ene armen. Jeg lå på sykehus i tre dager, forteller Zuccarello, ifølge New York Daily News.

- Blodansamling i hjernen Da Zuccarello møtte pressen i New York i går, var han fremdeles preget av skaden. 27-åringen klarte likevel å beskrive dramaet som utspilte seg i kulissene etter at pucken traff ham.

- Da jeg kom til garderoben kunne jeg ikke prate. Så jeg skjønte ikke hva som skjedde. Da jeg kom til sykehuset var jeg redd, men legene var veldig flinke til å sørge for at jeg visste at jeg kom til å bli frisk, sier Zuccarello til NTB.

Skaden gjorde at Zuccarello mistet resten av sluttspillet, som endte med stopp i semifinalen mot Tampa Bay Lightning for Rangers. Det var imidlertid ikke 27-åringens største bekymring:

Mens lagkameratene kjempet for Stanley Cup-troféet, var ikke Oslo-gutten i nærheten av å kunne snøre på seg skøytene.

- Jeg kunne ikke gå eller røre meg de første to-tre ukene. Når jeg reiste meg opp av sofaen, holdt jeg på å besvime. Men jeg gikk ganske raskt fra å være skikkelig dårlig til å bli pigg igjen. Det er bare snakkingen som plager meg nå, sier Zuccarello.

Får eksperthjelp Nå er språket bedre, men fremdeles sliter den norske hockeystjerna med å prate skikkelig.

- Jeg hadde en blodansamling i hjernen. Det påvirker mye. I fire dager klarte jeg ikke å si et eneste ord. Nå går jeg til logoped, og føler meg bedre, sier Zuccarello

Heldigvis tyder hans nåværende form på at han vil være tilbake på isen når Rangers starter oppkjøringa til neste sesong i sommer. 

Thor Einar Andersen er spesialist på hodeskader og tidligere lege for det norske fotballandslaget. Han forteller at det er symptomene og «det kliniske bildet» som bestemmer hvor lenge Zuccarello blir ute av spill.

- Det er heldigvis sjelden man ser så alvorlige skader som dette her i idretten, sier Andersen til Dagbladet.

- Jeg uttaler meg på generelt grunnlag. Men det første man må gjøre i en slik situasjon er å stille riktig diagnose, og det gjorde legeteamet i New York raskt. Så vet jeg ikke om Zuccarello har vært gjennom en operasjon, men etterpå handler det om å ta det steg for steg med tanke på økt fysisk aktivitet.