DØD:  Derek Boogaard ble funnet død i hjemmet sitt i går. Dødsårsaken er ikke kjent. Foto: Al Bello/Getty Images/AFP
DØD: Derek Boogaard ble funnet død i hjemmet sitt i går. Dødsårsaken er ikke kjent. Foto: Al Bello/Getty Images/AFPVis mer

Zuccas lagkamerat død

Ishockeyprofilen Derek Boogaard døde i går, 28 år gammel.

(Dagbladet): 28-åringen var en ruvende skikkelse i Mats Zuccarello Aasens New York Rangers.

Boogaard var en av de mest fryktinngytende krigerne i verdens største ishockeyserie, og ble funnet død i hjemmet sitt fredag. Ifølge Minneapolis Star-Tribune ble han funnet av familiemedlemmer. Dødsårsaken er ikke kjent.

Klubben bekrefter i en pressemelding at Boogard er død, og uttrykker stor sorg over dødsfallet.

- Derek var et ekstremt snill og medfølende individ, sier klubbpresident Glen Sather.

Boogaard begynte sin NHL-karriere i Minnesota Wild, og spilte til sammen 255 kamper for laget før han gikk til NY Rangers i fjor sommer. Han fikk med seg 22 kamper for Rangers. Hans første sesong i Rangers endte på stygt vis da en hjernerystelse satt ham ut av spill i desember.

Fryktet I 2007 viste en NHL-undersøkelse at Boogaard var ligaens nest mest fryktede spiller. Glen Sather har tidligere sagt at han hentet Boogaard fordi han «er den største og tøffeste».

Nå viser klubbpresidenten heller til Boogaards samfunnsengasjenemt.

- Han tenkte på andre, og blir sårt savnet av alle de som kjente ham. Vi sender vår dypeste sympati til hans familie, venner og lagkamerater i denne vanskelige tiden, sier Sather.

Også spillerforeningen uttrykker sin sorg.

- Derek var et godt likt og respektert medlem av spillerforeningen, og hans dødsfall er et stort tap for hele ishockeysamfunnet, sier spillerforeningens direktør Don Fehr ifølge New York Times.

Ikke redd Derek Boogard var rundt 2 meter på strømpelesten og viste seg tidlig som en talentfull venstreving, hvis store styrke selvsagt var nettopp styrken. Hans kompromissløse stil førte til mange skader, men som han selv uttrykte det da han kom til Rangers:

- Jeg er ikke redd for hva jeg gjør. New York vet hva slags type jeg er.

Men formen var ikke den beste i det som skulle bli hans siste sesong. Allerede på treningsleiren i forkant av sesongen var det tydelig at Boogaard sleit, og i løpet av sesongen ble det stort sett få innhopp på isen i hver kamp.

Boogaard var - som ryktet tilsa - involvert i slåsskamper også i Rangers-trøya. Sju ganger kastet han hanskene, mens det også ble ett mål og en assist. Det ene målet kom 9. november, var hans første i NHL siden 2006 og ble også hans siste.

Den siste slåsskampen han var involvert i ga ham også hjernerystelsen som satte ham ut av spill i desember. Han klarte aldri å komme tilbake i kampform.

 I KJENT STIL:  Derek Boogaard var ikke redd for å kaste hanskene og gå i slåsskamp. Her er det Steve MacIntyre (i hvitt) som får smake. Foto: Paul Bereswill/Getty Images/AFP
I KJENT STIL: Derek Boogaard var ikke redd for å kaste hanskene og gå i slåsskamp. Her er det Steve MacIntyre (i hvitt) som får smake. Foto: Paul Bereswill/Getty Images/AFP Vis mer