Zymer Bytyqi (18) ble matchvinner i Stavanger

16.mai-jubel i oljebyen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Viking-Start 1-0 (0-0)

STAVANGER (Dagbladet): Viking og Start spilte for fulle tribuner i Stavanger lørdag kveld. Lenge så det ut til at ingen av lagene kunne starte festen tidlig. Så dukket Zymer Bytyqi (18) opp. Unggutten ble matchvinner i Stavanger.

- Det er utrolig deilig. Det er en jævla stor drøm for meg. Jeg er glad vi tok tre poeng i dag, sier Zymer Bytyqi til TV 2.

- Jeg blir rørt. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Vi snakket om at vi skulle være tålmodige i dag. Vi gjør ikke en god kamp, men det viktigste er tre poeng.

Folk er glade i fotball i Stavanger. På fotballens nasjonaldag hadde hele 14 000 siddiser tatt turen til Viking Stadion for å støtte de mørkeblå, da de tok imot Start lørdag kveld.

Viking-yndling skadet Yann Erik de Lanlay hadde scoret i to serierunder på rad før kveldens kamp. Etter å ha funnet nettmaskene mot både Odd og Haugesund virket 23-åringen virkelig å være på vei mot toppformen. 

Den driblesterke vingen skulle imidlertid ikke få fortsette scoringsbonanzaen.

Tretten minutter ut i kampen måtte han kaste inn håndkledet med det som så ut til å være en strekk i lysken. Inn kom det 18 år gamle stortalentet Zymer Bytyqi. 

Hindret av stolpen Ingen av lagene skapte særlig mange sjanser i første omgang. Etter omtrent en halvtimes spill meldte den første store sjansen seg. Den var av det astronomiske slaget.

Makthar Thioune testet skuddfoten fra skrått hold. Håkon Opdal reddet mesterlig, men returen havnet igjen hos Thioune. Ballen endte til slutt hos Samuel Adegbenro som fikk headet en avslutning mot mål.

Returen ble reddet på streken, før en Start-spiller klarerte ballen i egen stolpe og ut igjen på banen. Sørlendingene slapp med skrekken, og var nok godt fornøyde med å kunne gå til pause uten å ha sluppet inn mål.

Rotete etter hvilen Femten minutters pause kan gjøre så mangt. Momentumet man har med seg før sidebytte kan plutselig være helt borte når man entrer banen, kun et kvarter etterpå. 

I åpningen av andre omgang virket dette å være tilfelle for begge lagene i Stavanger. Pasningsspillet satt ikke, bevegelsene kom ikke og sjansene lot fortsatt til å vente på seg.

Karol Mets var nære ved å sende hjemmlaget opp i ledelsen etter 57 spilte minutter. Makthar Thioune sendte avgårde et skudd fra omtrent 18 meter. Ballen spratt videre til estlenderen, som ikke klarte å overliste tidligere landslagskeeper Håkon Opdal i Start-målet.

Tannløse Start Ernest Asante scoret 25 mål på 109 kamper for gultrøyene fra Kristiansand. Denne sesongen har ghaneseren bøttet inn mål for Stabæk. Spilleren var også innvolvert i lørdagens kamp mot Molde, da han noterte seg for en målgivende pasning i kampen som endte 3-3. 

Et par timer senere slet hans gamle lagkamerater med å få hull på byllen mot Viking i Stavanger.

Totalt produserte sørlendingene kun tre målsjanser, hvorav ingen virkelig satte en støkk i hjemmelaget. Slik vinner man ikke fotballkamper.

Bytyqi avgjorde Med åtte minutter igjen på klokka ble kampen satt på pause. En ivrig russ hadde nemlig tatt turen inn på banen. Det var imidlertidig en annen unggutt som stjal showet.

Fem minutter før full tid satte nemlig unge Bytyqi inn scoringen som ble avgjørende.

Men Mons Ivar Mjelde mente Start skulle hatt frispark i forkant av situasjonen som førte til scoring da han fikk se tv-bildene på TV 2.

- Det er soleklart frispark etter mitt skjønn. Han meier han rett på leggen, sier Mjelde, som innser at det kostet poeng.

- Slik er det jo, noen ganger får vi ting med oss, noen ganger får vi det ikke med oss. Slik er dessverre dette gamet, sier Mjelde.

<strong>Jevnspilt kamp:</strong>  Det så lenge ut til å gå mot uavgjort på Viking Stadion etter en jevn kamp i Stavanger.Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Jevnspilt kamp: Det så lenge ut til å gå mot uavgjort på Viking Stadion etter en jevn kamp i Stavanger.Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer