Annonse
Kamper utsettes etter dødsfall
Foto: Stephen Flynn/SPP/Shutterstock

Kamper utsettes etter dødsfall

Kampene mellom Burnley og Newcastle kvinner, samt Nottingham Forest mot Liverpool som skulle spilles søndag utsettes, det skriver Burnley kvinner på Twitter/X.

Utsettelsen skjer som følge av det tragiske dødsfallet av Sheffield United-spiller Maddy Cusack.

Det bekreftes også av det engelske fotballforbundet.

«Både Burnley mot Newcastle United kvinner og Nottingham Forest kvinner mot Liverpool, som skulle spilles søndag, vil bli utsatt», skriver FA i en uttalelse.

- Maddy begynte sin fotballkarriere i Nottingham Forest og var lagvenninne med flere spillere i begge lag. Utsettelsen er gjort for å sikre at alle spillere og ansatte har tid til å behandle dette forferdelige tapet, skriver Burnley på sin Twitter/X-profil.


Les hele saken

Fotball-England i sorg

Annonse

Politiet har bedt om retts­psykiatrisk under­søkelse av siktet student

Politiet har bedt om en rettspsykiatrisk undersøkelse av studenten som knivstakk to kvinnelige ansatte ved Universitetet i Oslo (UiO).

Mannen ble siktet for både drapsforsøk og grov kroppsskade etter at han knivstakk to kvinnelige ansatte ved Universitetet i Oslo på ettermiddagen torsdag 24. august.

– Det er begjært en rettspsykiatrisk undersøkelse av siktede for å vurdere tilregnelighetsspørsmålet. Mandat til undersøkelsen er godkjent, og to sakkyndige ble oppnevnt av Oslo tingrett 20. september 2023, skriver politiadvokat Kathrine Eilertsen i en epost til Khrono.

Studenten nekter straffskyld for drapsforsøk, men erkjenner straffskyld for kroppsskade.

Bakgrunnen for voldsepisoden skal være at studenten nylig hadde strøket på eksamen. Politiet bekreftet samme dag at de etterforsket om eksamensstryk kunne være et motiv. 23-åringen var helt ukjent for politiet før knivangrepet.

(NTB)

Kjedekollisjon i Tønsberg: - Mye kø

Nødetatene er på Fv.300 ved Semslinna i Tønsberg etter en kjedekollisjon fredag etttermiddag.

Tre biler med til sammen fire personer er involvert, opplyser politiet.

Ingen er alvorlig skadd og det er mindre materielle skader.

- Mye kø, skriver politiet på X/Twitter.

Annonse
Nordmenn nominert til priser
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Nordmenn nominert til priser

Torsdag kveld publiserte European Athletics de nominerte til årets kommende stjerne-pris, bedre kjent som «Rising star-award».

Der finner vi to norske talenter. Håvard Bentdal Ingvaldsen (21) for enorme sesong på 400 meter, der han blant annet vant U23-EM og kom seg til finalen i senior-VM på distansen.

På nominasjonslista finner vi også Markus Rooth (21) som har levert en sterk sesong i tikamp. Rooth gjorde som Ingvaldsen og vant U23-EM i tikamp.

Til årets europeiske utøver kommer det vel ikke som noen overraskelse at både Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm er nominert.

Prisutdelingen skjer i Litauen den 21. oktober.

NRK har fått 150 klager på Solvangs Solberg-intervju

Fredag ettermiddag hadde det kommet inn 150 klager til Kringkastingsrådet etter Fredrik Solvangs intervju med Erna Solberg (H) i Debatten torsdag kveld.

Flere har vært kritiske til Fredrik Solvangs intervju, som de mener var «pusete» i møte med landets tidligere statsminister gjennom åtte år. Ved 15.20-tiden fredag var det kommet inn 150 klager til Kringkastingsrådet, opplyser NRK til VG.

Blant dem som mener dette er en sak for Kringkastingsrådet, er varamedlem Abdullah Alsabeehg. Ap-politikeren er også varaordfører i Oslo.

– Formen og innholdet i Solberg-intervjuet har skapt reaksjoner. Jeg regner med at klager til NRK vil hagle inn. Vi må ta folks reaksjoner på alvor. Dette må vi behandle ordentlig i NRKs Kringkastingsråd, sier Alsabeehg til avisa.

Nyhetsredaktør Knut Magnus Berge i NRK sier til Kampanje at han ikke er enig i at intervjuet var for «pusete».

- Men det hadde en inngang som skilte seg fra de mange intervjuene både vi og andre medier hadde gjort gjennom hele dagen. Det var også en bevisst strategi, sier han til Kampanje.

(NTB)

NRK har fått 150 klager på Solvangs Solberg-intervju
Foto: NTB