Eliteserien 2020

Thomas Haarstad

Reddet Vålerenga:

Matthías Vilhjálmsson ga Vålerenga ledelsen, men brant et straffespark før Viking utlignet til 1-1. Så dukket Deyver Vega opp og sikret 2-1-seier til Vålerenga.

Dag-Eilev Fagermo gikk på et knusende 1-4-nederlag mot gamleklubben Odd onsdag, men selv etter flere store feil av klubbens unge spillere ga Vålerenga-sjefen tillit til nok en unggutt til hjemmekampen mot Viking i Eliteserien i fotball lørdag.

19 år gamle Osame Sahraoui viste seg fram ved flere anledninger, men det var 33 år gamle Vilhjálmsson som ga Vålerenga ledelsen med en enkel stuss på en dødball.

For tredje kamp på rad ble Viking liggende under og for fjerde gang tok Vålerenga ledelsen denne sesongen. Stavanger-laget jaktet sin første seier for sesongen, men slet å teste Vålerengas keeper Kristoffer Klaesson, som hadde flere blundere mot Odd sist.

Snaue 20 minutter før slutt sto Viking for dagens angrep da Ylldren Ibrahimaj til slutt kunne sette inn en utligning på åpent mål etter at Vålerenga hadde brent et tilsynelatende strengt idømt straffespark.

Likevel fikk Vålerenga med seg alle tre poengene etter at innbytter Deyver Vega sikret seieren rett før slutt.

Foto: NTB Scanpix
Studioet fortsetter under annonsen

Unggutt herjer:

Emil Konradsen Ceide fortsetter å herje. Setter opp Kristoffer Zachariassen på ypperlig vis og Rosenborg leder 4-1.

Per Ciljan Skjelbred spiller frem unggutten Edvard Tagseth på løp inn i boksen. Den tidligere Liverpool-spilleren la ballen ut førtifem grader til Charlo Holse som kunne sette sitt andre for kvelden.

Emil konradsen Ceide trekker seg inn i banen, holder på å kli, men får slått inn i 08s femmeter. der dukker Charlo Holse opp og Rosenborg er tilbake i ledelsen.

Ismaila Coulibaly får ballen av Strand Larsen ved 16 meter og Coulibaly er iskald som vrir den ned i samme hjørnet som ballen kommer fra. 1-1!

Gjermund Aasen har fått mye tillit av Trond Henriksen og takker for det i kampen mot Sarpsborg 08. Setter inn 1-0.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Aalesund - Viking:

Lars Bohinens Aalesund er i desperat poengjakt etter å ha vunnet bare én kamp så langt i Eliteserien. Det samme kan sies om Viking, som sliter i bunnstriden.

Slik starter lagene:

Aalesund:

Kongshavn - Grønner, Gretarsson, Lie - Määttä, Larsen, Bizoza, Nordli, Sno - Castro, Fridjonsson

Viking:

Østbø - Torsteinbø, Hegghem, Vevatne, Pereira - Løkberg, Bell, Furdal - Ibrahimaj, Berisha, Bytyqi

Det ble dramatisk da Peter Orry Larsen stanget inn 1-0 for Aalesund. Han ble liggende med noe som så ut som en hodeskade. Lagkameratene vinket desperat etter legehjelp, og etter hvert ble han hentet av ambulansen.

Det så ut som han var bevisst da han ble båret inn i ambulansen, og kommentator Tor Ole Skullerud meldte om at det var en kraftig hjernerystelse.

Etter at spillet kom i gang igjen satte Veton Berisha to scoringer for Viking, og det står dermed 2-1 til rogalendingene.

Følg runden her:

Vålerenga - Bodø/Glimt:

1-2. Kasper Junker sender Bodø/Glimt opp i ledelsen.

Overkjøring:

Molde får den perfekte starten når Ohi Omoijuanfo dunker ballen sikkert i kassa fra straffemerket.

I andreomgang blir Eirik Hestad felt inne i feltet og hjemmelaget får helt riktig sitt andre straffespark i kveld. Der er Omoijuanfo igjen sikker som banken og dobler ledelsen.

Og så faller nok avgjørelsen på Aker Stadion. Molde blar fint oppe på høyresiden og setter innbytter Ola Brynhildsen opp i fin posisjon ved sekstenmeteren. Den tidligere Stabæk-spileren gjør null feil og setter sikkert inn 3-0.

Ola Brynhildsen er ikke ferdig for kvelden og med hjelp av en god del marginer og god hjelp fra Daland som er sist på ballen, kan hjemmelaget øke til 4-0.

Magnus Wolff Eikrem setter kronen på verket på herlig vis da han fatsetter resultatet til 5-0.

Molde røk på et sviende nederlag borte mot Sandefjord forrige helg, og er nok revansjelystne når de får Start på besøk på Aker Stadion.

Kampen følger du her fra 19.00.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

2-1:

Rosenborg reduserer med Carlo Holse.

Krise:

Aalesund fortsetter å slippe inn mål.Ett spillemål og to straffer imot er tallenes tale etter 60 minutter.

- Null sjans til å overleve, er den knusende dommen fra Kjetil Rekdal.

- Det er game over, sier Jönsson.

Mos har scoret to på straffe. Coulibaly satte dagens første.

Disse lagene møtes i søndagens runde:
Bodø/Glimt - Strømsgodset
Haugesund - Stabæk
Sarpsborg 08 - Aalesund
Start - Mjøndalen
Viking - Kristiansund
Odd - Rosenborg (20.30)

To mål på to minutter:

Bodø/Glimt tilbake i ledelsen. 3-2 Jens Petter Hauge.

Under hardt press:

Lars Arne Nilsens Brann må ha et resultat i dagens oppgjør mot Vålerenga. Treneren er under et hardt press etter en helt middels sesongåpning.

I kveld fikk Brann en drømmestart, men Vålerenga har slått tilbake.

Annonsørinnhold