Annonse

Eliteserien 2021

Molde - Bodø/Glimt

Annonse

Følg eliteserierunden her!

Få hyppige oppdateringer fra kveldens eliteserierunde i feltet under:

Godset tok poeng mot VIF etter praktmål
Foto: NTB

Godset tok poeng mot VIF etter praktmål


Fred Friday tok Strømsgodset i føringen med et kunstmål, men etter pause våknet Vålerenga og fikk med seg 1-1 i Drammen søndag kveld.

Vålerenga kom til kampen med en fersk 4-1-seier over Sarpsborg. I det oppgjøret var omtrent «alle» gode. Borte mot Strømsgodset fikk Oslo-klubben mer motstand.

Etter 19 minutter vant Tobias Gulliksen ballen på 20 meter. Han fant Fred Friday, som leverte et praktmål. Etter noen steg bøyde han ballen over og rundt VIF-keeper Kristoffer Klaesson og limet den i vinkelen fra hjørnet av 16-meteren.

Etter 66 minutter fikk Vålerenga en fortjent utligning. Tobias Christensen avsluttet først, men Viljar Myra vartet opp med en redning. Ballen spratt rett ut til Henrik Bjørdal, som kunne sette inn 1-1. Det var hans første mål siden 1. november i fjor.

Godset kunne tatt med seg alle poengene mot slutten, men en sterk enhåndsredning fra Klaesson hindret baklengs.

Resultatet betyr at Godset kun har tapt én av sine siste fire kamper. De ligger på 12.-plass i Eliteserien. Vålerenga forlenget sin ubeseirede rekke til fem kamper.

(NTB)

Annonse
Skålevik straffet svakt Molde
Foto: NTB

Skålevik straffet svakt Molde

Steffen Lie Skåleviks innhopp avgjorde kampen mellom Sarpsborg og tabelltopp Molde. Med 0-1-tapet stoppet MFKs seriesrekke på fem kamper.

Det skulle ta hele 73 minutter før oppgjørets første scoring kom. Til gjengjeld skulle det da eksplodere i Sarpsborg. Molde måtte betale for passivt spill og misbrukte sjanser.

Et innlegg fra kanten fant foten til Ibrahima Kone, som sendte ballen høyt opp i luften, en sprellende Andreas Linde klarte ikke å avverge at innbytter Steffen Lie Skålevik headet inn 1-0.

Sarpsborg kom til kampen etter 4-1-nederlaget mot Vålerenga tidligere i uken. I den første omgangen holdt de bedre stand.

Molde hadde imidlertid de største sjansene, der Ola Brynhildsen var nærmest tidlig. Gjestene presset på mot slutten og fikk flere muligheter til å utligne.

På tampen ble Anton Saletros utvist. Han fikk sitt andre gule kort for filming.

Resultatet betyr at Sarpsborg fikk med seg tre svært viktige poeng, og tok seg med det opp på 12.-plassen. Molde leder fortsatt Eliteserien med to poeng ned til toer Bodø/Glimt.

(NTB)

Badou banet vei
Foto: NTB

Badou banet vei

Haugesund hadde få problemer da Tromsø ble slått 3-0. Før pause scoret Alioune Ndour det første målet etter å ha fått en smell i bakhodet.

Et Haugesund-lag, med kun fire utespillere på benken, vant komfortabelt på eget gress. «Badou», som i pausen hevdet han ble slått bevisstløs i starten av kampen, var alt annet enn svimmel da han sendte de hvitkledde i føringen etter halvtimen spilt.

På spørsmål om det var forsvarlig å la han fortsette kampen, svarte Haugesund-trener Grindheim med glimt i øyet:

– Kjenner jeg han rett, så har han sikkert lagt på litt.

Da Peter Therkildsen doblet etter 69 minutter spilt, var det lite Tromsø kunne gjøre for å hindre at alle poengene ble igjen i Haugesund. Sondre Liseth fastsatte resultatet til 3-0.

(NTB)

Annonse
LSK lekte med Mjøndalen – Lehne Olsen i sitt livs form
Foto: NTB

LSK lekte med Mjøndalen – Lehne Olsen i sitt livs form

Lillestrøm melder seg så smått på i medaljekampen i Eliteserien. Thomas Lehne Olsen ordnet 2-1 mot Mjøndalen og viste at han kan være Åråsens nye helt.

Lillestrøm hadde full kontroll fra start, men slet med å få ballen i mål. Da tok Lehne Olsen ansvar. Han står med åtte nettkjenninger så langt i år, godt over halvparten av Lillestrøms tolv mål.

Søndag kom begge målene i andre omgang. Først fant en utoverskrudd corner fant spissen på bakre stolpe, der han fikk stå helt alene og styre ballen i mål med bredsiden av foten. Fem minutter senere doblet han fra straffemerket.

30-åringen er i sitt livs form, utfordrer om toppscorertittelen og kan faktisk skyte Lillestrøm inn i medaljekampen. Etter ni spilte kamper har LSK 16 poeng og bare to opp til tabellfirer Rosenborg, men med tre kamper mindre spilt.

Det viser at Lillestrøm iallfall har tenkt å legge nedrykksstriden bak seg i comebacksesongen på øverste nivå i norsk fotball.

Fredrik Brustad reduserte på overtid, og Mjøndalen holdt faktisk på å utligne, men det er ingen tvil om at nedrykksspøkelset lever videre. Med sju poeng er laget på kvalikplass, men med færre kamper spilt enn lagene foran.

(NTB)