Annonse

Fotball-EM 2021

Tysk målfest mot Portugal
Foto: NTB

Tysk målfest mot Portugal

Portugal - Tyskland, 2 - 4

Ronaldo, som satte sitt mål nummer 107 for det portugisiske landslaget tidligere i kveld, bidro til at Diogo Jota satte Portugals andre mål for kampen, etter en målgivende pasning.

Det ble til slutt tysker seier. For Robin Gosens sørget for tyskernes fjerde mål, like etter at lagkamerat Kai Havertz klinket inn det tredje.

I første omgang satte imidlertid Portugals Ruben Dias og Raphael Guerreiro både en og to selvmål for hjemmelaget i ledelsen.
Dermed gikk det mot ydmykelse av portugiserne i Munchen.

Med sitt landslagsmål nummer 107 er Ronaldo kun to mål bare rekorden til Ali Daei. Han har også 19 mål i EM og VM totalt.

- Det et forsøk, og så er det mål. Karrieren til Cristiano Ronaldo er helt bestialsk, skriver den anerkjente spanske analytikeren MisterChip på Twitter.

Portugal er regjerende EM-mestere fra 2016. Tyskland vant VM i 2014.

Men siden storfavoritt Frankrike spilte uavgjort mot Ungarn tidligere var det viktig med tysk seier i kveld. Med tap hadde Tyskland vært så godt som ute. Med seier venter en gigantisk kamp mellom Portugal og Frankrike i det siste gruppespillet.

Portugal: Rui Patricio - Semedo, Pepe, Dias, Guerreiro - Danilo, William Carvalho - Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Diogo Jota - Cristiano Ronaldo.

Tyskland: Neuer - Ginter, Hummels, Rüdiger - Kimmich, Gündogan, Kroos, Gosens - Havertz, Gnabry, Müller.

Kampen kan du følge live her:

Annonse
Pedri beste unge spiller i EM
Foto: Shutterstock

Pedri beste unge spiller i EM

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har utpekt det spanske supertalentet «Pedri» som turneringens beste unge spiller under årets europamesterskap.

Pedro González López, bedre kjent som «Pedri», har imponert voldsomt under årets mesterskap. 18-åringen fra kanariøyene var en av Spania-trener Luis Enriques viktigste brikker, i en Spania-tropp som kun var en straffesparkkonkurranse fra å ta seg til gårsdagens finale på Wembley.

- Det Pedri har gjort i denne turneringen, 18 år gammel, har ingen gjort. Ikke engang Andrés Iniesta gjorde det. Det er helt utrolig og unikt, sa Luis Enrique etter semifinaletapet mot Italia.

Den unge midtbane-magikeren, som til daglig spiller for Barcelona, blir dermed den andre spilleren som mottar prisen, etter at kåringen ble innført i EM 2016 i Frankrike. Portugisiske Renato Sanches var den første som gikk til topps i kåringen.

Spillere måtte i år være født 1. januar 1998 eller senere for å være kvalifisert for den prestisjetunge prisen.

(NTB)

19 politibetjenter skadd etter EM-bråket
Foto: NTB

19 politibetjenter skadd etter EM-bråket

Politiet i London pågrep 49 personer for ulike lovbrudd på finaledagen i fotball-EM, og 19 politifolk ble skadd i møte med voldelige supportere.

Italia vant søndagens EM-finale etter ekstraomganger og straffesparkkonkurranse, og mens politiet takker de mange tusen tilhengerne for å oppføre seg pent, var det flere som ikke klarte å besinne seg.

– Frustrerende nok ble 19 av våre betjenter skadd da de konfronterte ustabile folkemengder. Dette er helt uakseptabelt, melder politiet på Twitter.

I alt 49 personer ble pågrepet søndag, og politiet opplyser at de kommer til å være synlig til stede gjennom hele natten.

Tidligere på dagen stormet en flokk billettløse fotballtilhengere sperringer ved Wembley i håp om å få se finalen. Noen av dem klarte å ta seg helt inn på stadion.

(NTB)

Annonse
Hetset etter straffebommene
Foto: NTB

Hetset etter straffebommene

Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka misset straffene i straffesparkkonkurransen i EM-finalen, hvor Italia gikk seirende ut.

I etterkant har hetsen rent inn, ifølge BBC har trioen også vært offer for rasistiske meldinger.

Det engelske fotballforbundet har gitt sin støtte til spillerne.

- Vi vil gjøre det klart at slik motbydelig oppførsel ikke er velkommen. Vi vil gjøre alt for å støtte spillerne rammet, og at personene som står bak dette blir straffet, skriver FA i en uttalelse.

Stormet banen
Foto: NTB

Stormet banen

En tilskuer kom seg forbi vaktene og inn på banen under den pågående EM-finalen.

Banestormeren skal ha ved gjentatte anledninger ute på banen ha klart å komme seg unna vaktene før han til slutt måtte kaste inn håndkle.

Hendelsen ble ikke vist under NRKs sending.

Det er ikke første gang under mesterskapet at uvedkommende tar seg inn på banen under kamp.

Da Finland møtte Belgia i gruppespillet tok en lettkledd kvinne seg inn på kampen.

Banestormeren hadde på seg en slags badedrakt med skriften «WTF COIN», som er en type kryptovaluta. Hun reklamerte også med nettadressen for dette på drakten.

Også da Tyskland møtte Ungarn var det en banestormer som tok seg inn på banen.

Mannen entret banen like før kampstart. Under Ungarns nasjonalsangene tok han seg inn på banen med et Pride-flagg, men også der viste ikke TV-bildene hendelsen.

Annonse

Bryter seg inn

England fikk en drømmestart på kampen foran 66.000 tilskuere på Wembely.

Nasjonalarenaen har en kapasitet på 90.000, men grunnet smitteverntiltak får de kun ha 66.000 innenfor portene.

Kampen er en av de største på engelsk jord noensinne, og det kan godt tenkes at de hadde klart å selge ut stadion opptil flere ganger.

Journalist i The Independent, Melissa Reddy, skriver på Twitter at flere uten billett har tatt seg inn på stadion underveis i kampen.

Videoer viser flere supportere som holder unna vakter for å komme seg forbi dem og inn på stadion.

Bryter seg inn
Foto: NTB